Znak města Nový Bor (odkaz na titulní stránku) 

Nový Bor - Oficiální web města skla
Historické město Libereckého kraje 2017 a 2019
Zlatý erb 2023 – 2. místo v Libereckém kraji


Vyhledávání


Cesta: Titulní stránka > Naše město

 

Brazilský masopust bude v přímém přenosu na Facebooku

Patnáctý ročník Masopustu v duchu brazilského karnevalu se z ulic Nového Boru přesune do virtuálního světa. Přímý přenos show bubeníků Tam Tam Batucady a brazilských tanečníků z Vibrasil Samba Show z Městského kina rozproudí facebookovou stránku Kultury Nový Bor v sobotu 13. února od 17:00 hodin.
vivi_nahled
 

 
 

„Věříme, že jejich vystoupení plné energie a žhavých rytmů vytáhne diváky z křesel a sedaček a přijmou výzvu k účasti na online lekci samby. Tu nepovede nikdo jiný než samotná Viviane, kterou lidé znají z čela tradičního masopustního průvodu,“ řekla Ilona Rejholcová, jednatelka městské společnosti Kultura Nový Bor, s.r.o.

Na vlně exotiky se ponese i pokračování přenosu. V jeho další části se brazilský výtvarník a scénograf Ricardo Honeiff zhostí v premiéře role barmana a naučí diváky namíchat brazilský národní koktejl Caipirinha. Podle legendy Caipirinha vznikla z brazilského léku na španělskou chřipku, který se skládal ze směsi citronu, medu, česneku a pro zesílení účinnosti trochy alkoholu. Na sobotní barmanský kurz ale budou zapotřebí ingredience - Cachaca, třtinový cukr, limetka a ledová tříšť. Cachacu lze nahradit „domácím“ pitím vodkou nebo rumem, z nichž odvážlivci získají jiný výborný brazilský drink Caipiroska. 

Také masopustní průvod bude letos kvůli protiepidemickým opatřením virtuální. Pestré kostýmy budou moci Novoboráci obdivovat na plakátovacích plochách. Ty od nadcházejícího víkendu oživí veselé fotografie účastníků Výzvy o tvář masopustu 2021. Do ní se mohou ještě zapojit i další zájemci. Stačí, když pošlou svoji fotografii v masce na e-mail: grafik@kulturanb.cz. Uzávěrka výzvy je 10. února 2021. Zaslanou fotografii je třeba doplnit o souhlas s jejím zveřejněním na výlepových plochách města, na webových stránkách a sociálních sítích Kultury Nový Bor, s.r.o. a města Nový Bor. Všechny odvážné tváře se mohou těšit na drobnou cenu. Tři nejlepší tváře, které ve veřejném hlasování na facebooku vybere veřejnost, pak čekají věcné ceny.

Pro ty, kdo nestihnou přímý přenos masopustu, bude jeho záznam dostupný na www.kinonb.cz a na youtube Kultura Nový Bor.


masopust2021_plakat  masopust_tvar_plakat
 
Zodpovídá: Radmila Pokorná
Vytvořeno / změněno: 9.2.2021 / 9.2.2021
 

 

 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Web a design: PCPOS s.r.o. a , redakční systém