Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před deseti lety na sebe upozornila v oceňovaném snímku Jana Hřebejka Nevinnost a už v té době začala být vnímána víc než jako „dcera Jitky Asterové“. V tomto roce ale popularita Anny Kameníkové zaznamenala raketový start, když ztvárnila roli mladé Boženy Němcové v televizní minisérii Božena. Její herecké pojetí spisovatelky sklidilo úspěch u filmových kritiků a zamilovali si ji i diváci.

Je dost pravděpodobné, že právě tato role zajistila sympatické herečce místo v anketě české mutace prestižního magazínu Forbes s názvem 30 pod 30. Jedná se o žebříček nejtalentovanějších mladých Čechů pod 30 let, mimořádně úspěšných ve svých oborech, jako je byznys, umění, věda, sport a další.

„Anna Kameníková je podle našeho názoru jednou z nejtalentovanějších českých hereček mladé generace. Sledujeme ji už deset let, od doby, kdy zazářila jako teenagerka Olinka v dramatu Jana Hřebejka Nevinnost. Už tehdy jí výkon vynesl nominace na Českého lva a Ceny české filmové kritiky. Letos zazářila svým výkonem v seriálu České televize Božena, kde ztělesnila spisovatelku Boženu Němcovou v jejích mladých letech, podle nás strhujícím způsobem. Anna je podle nás mimořádným zjevem na české filmové scéně," řekla Super.cz Irena Cápová, zástupkyně šéfredaktora Forbesu.

Kromě Kameníkové se ze tří stovek vybraných do třicítky nejlepších dostala třeba také zpěvačka Monika Bagárová, režisérka Eva Doležalová, hudebník Mirai Navrátil, biatlonistka Markéta Davidová nebo William Lobkowicz junior.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám