Reed už nemá jistý Ryder Cup. Vystrnadil jej Koepka

Reed už nemá jistý Ryder Cup. Vystrnadil jej Koepka

Po BMW Championship na konci srpna se rozhodne o šesti jistých účastnících Ryder Cupu na každé straně. V tomto týdnu vyšel nový žebříček, který z prestižního klání mezi Evropou a USA odsouvá mimo Patricka Reeda. 


Na začátku února ovládl Farmers Insurance Open, přesto po Phoenix Open vypadl z předběžné nominace na blížící se Ryder Cup. Jistotu bude mít po BMW Championship, které se odehraje na konci srpna, jen šestice z každého týmu.

A Patrick Reed je až sedmý. Odsunul jej Brooks Koepka, který se díky překvapivému titulu posunul dokonce na třetí pozici. S naprostým přehledem vede Dustin Johnson, následuje Bryson DeChambeau a po Koepkovi následně Xander Schauffele, Justin Thomas a Collin Morikawa.

"To je to, čím žiji. Žiji přesně pro takové chvíle, kdy se snažím dostat co nejblíže, trefit pár kvalitních ran a puttů," řekl Koepka po svém vítězství.

V žebříčku pro Ryder Cup stoupl také Jordan Spieth, třiadvacátá pozice je ale zatím nedostačující. Mimo elitní dvacítku jsou i Tiger Woods, Rickie Fowler či Phil Mickelson.

Pádraig Harrington si bude vybírat jen tři jména. Pět hráčů totiž vzejde z žebříčku světových bodů a čtyři z evropských bodů. V současné chvíli by se nedostalo například na Leeho Westwooda, Sergia Garcíu, Francesca Molinariho či Justina Rosea.

Téměř jistou nominaci naopak mají Rory McIlroy, Tyrrell Hatton, Jon Rahm a Tommy Fleetwood.