Curry dotáhl Golden State k výhře nad San Antoniem. Utah potvrdil formu proti Bostonu

Basketbalisté Golden State v NBA vrátili San Antoniu den starou porážku a druhý zápas v soupeřově hale vyhráli 114:91. Hvězdný rozehrávač Stephen Curry k triumfu Warriors nad neoblíbeným soupeře přispěl 32 body a poslední čtvrtinu už skoro celou odpočíval. Nejlepší tým dosavadního průběhu sezony Utah Jazz zvítězil v Bostonu 122:108 a připsal si pátou výhru v řadě.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Golden State Stephen Curry

Basketbalista Golden State Stephen Curry | Foto: Daniel Dunn | Zdroj: Reuters

Po vyrovnaném prvním poločase vstup do toho druhého patřil jednoznačně hostům, kteří se blýskli sérii 26:5, na které se Curry podílel 14 body. Warriors vyhráli na palubovce Spurs po pěti porážkách, a to hlavně zásluhou přesné střelby za tři body. Proměnili totiž 17 ze 40 pokusů. „Věřím si a padá mi to,“ pronesl Curry.

Satoranský zaznamenal proti Washingtonu devět bodů a tři asistence. Jeho Chicago ale prohrálo

Číst článek

Dvaatřicetiletý dvojnásobný mistr světa dal v tomto ročníku už 741 bodů, což se předtím podařilo po 32. narozeninách během úvodních 25 zápasů jen Michaelu Jordanovi.

„Je v nejlepší formě, ve které jsem ho kdy viděl. Přitom je dvojnásobný nejužitečnější hráč ligy. Nikdy nevypadal líp,“ těší Curryho forma kouče Steva Kerra.

Z dalších šesti dvouciferných střelců Golden State dodal Eric Paschall na konto vítězů 15 bodů a Andrew Wiggins 14 bodů. Poražené střelecky táhli náhradníci Rudy Gay se 17 body a Trey Lyles s 15 body. San Antonio teď čeká až skoro do konce února putování po palubovkách soupeřů - celkem sedm zápasů venku.

Rose Knicks k výhře nepomohl

Utah dotáhl k dalšímu vítězství rozehrávač Donovan Mitchell. Proti Bostonu nasbíral 36 bodů, na druhé straně zapsal Jaylen Brown 33 bodů.

Lídr východní konference Philadelphia si poradila v Sacramentu 119:111 a ukončil soupeřovu sérii bez porážky, která trvala pět zápasů. Joel Embiid se o to zasloužil 25 body a 17 doskoky. Po 22 bodech dali Tobias Harris a Seth Curry. Domácím nestačilo 34 bodů a 10 asistencí De’Aarona Foxe.

Carmelo Anthony se dostal na 12. místo historické tabulky střelců základní části. Portlandu pomohl 23 body k triumfu nad Orlandem 106:97. Trail Blazers se mohli spolehnout hlavně na Damiana Lillarda autora 36 bodů. V dresu Magic byl hodně vidět Nikola Vučevič s 27 body a 15 doskoky.

Obnovená premiéra někdejšího nejužitečnějšího hráče NBA Derricka Rose v New Yorku Knicks vítězná nebyla. Finalisté loňského ročníku Miami totiž doma duel v koncovce otočili na 98:96. Rose odehrál z lavičky přes 20 minut a postaral se o 14 bodů. Víc jich nastřílel z jeho spoluhráčů jen Elfrid Payton (18).

NBA:
Detroit - Brooklyn 122:111, Miami - New York 98:96, New Orleans - Houston 130:101, Portland - Orlando 106:97, Sacramento - Philadelphia 111:119, San Antonio - Golden State 91:114, Utah - Boston 122:108.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme