Clubhouse už nejspíš znáte. Ale kdo jsou jeho tváře Bomani a Axel Mansoor?

Axel Mansoor, nová ikona aplikace Clubhouse

Axel Mansoor, nová ikona aplikace Clubhouse Zdroj: Twitter Axela Mansoora

Bomani, černošský kytarista, ale také stratég digitální prezentace hvězd, se stal první tváří nové sociální sítě Clubhouse.
Bomani, černošský kytarista, ale také stratég digitální prezentace hvězd, se stal první tváří nové sociální sítě Clubhouse.
Bomani, černošský kytarista, ale také stratég digitální prezentace hvězd, se stal první tváří nové sociální sítě Clubhouse.
Live podcasty, debaty pro stovky lidí, kde každý může říct, co má na srdci – i to je Clubhouse.
5
Fotogalerie

To, jakou rychlostí zejména mezi české influencery, novináře a experty z různých oblastí vtrhla sociální síť Clubhouse, je až zarážející. Na této síti toho ale překvapuje víc. Třeba její dosavadní tvář, hudebník Bomani. Nebo jeho nástupce Axel Mansoor.

Live podcasty, debaty pro stovky lidí, kde každý může říct, co má na srdci. Od odborných panelů o bitcoinu přes politické analýzy rozhodnutí Ústavního soudu, katovnu v hodnocení profilových fotek a tiskovky firem či politických stran až po charitu, jakou je třeba projekt S dronem ve vaně na pomoc tygrům v Rusku. 

Celkem pravidelně tam potkáte reklamního guru Marka Prchala, technologického evangelistu Petra Máru nebo Václava Dejčmara. „Už před Clubhousem bylo málo času, s Clubhousem už je úplně hotovo,“ říká byznysmen a filantrop, spoluzakladatel společnosti RSJ Dejčmar, který je na síti velmi aktivní.

A pak je tu Bomani. Skoro pořád. Ostatně je i v logu aplikace. Což je ve srovnání s jinými sociálními sítěmi trochu změna. Facebook, Twitter, LinkedIn, TikTok, YouTube (doplňte si další) mají svou vizuální komunikaci založenu na symbolech, písmenech. Clubhouse? Člověk, tvář. 

Muž, který na Clubhouse vystupuje v hudebních improvizacích, je černošský kytarista, ale také stratég digitální prezentace hvězd, jako jsou Nicky Minaj nebo Wyclef Jean. Bomaniho start-up Lit. Spins kompletuje dárkové balíčky z vinylů a knih. Umělec rovněž pořádá hackatony zaměřené na kreativitu, dříve organizoval VIP koncerty. 

Symbolem aplikace se stal letos v lednu. Samotná služba vznikla už na začátku loňského léta. Šířila se velmi pozvolna. Do prosince ji symbolizoval emotikon ruky. 

Podle společnosti Alpha Exploration, která Clubhouse vyvíjí, je Bomani ideální reprezentant sítě od prvního okamžiku v červenci, kdy se připojil. Podle Bomaniho je pak zosobňování technologií potřebnou věcí. Může to podle něho přilákat více lidí k jejich používání. Samotný Clubhouse odhaduje, že počet jeho uživatelů na celém světě už překročil jeden milion.

Bomanim to ale neskončilo, aplikace bude své ikony - osobnosti i grafiky  často měnit. Začátkem února tak Bonamiho vystřídal Axel Mansoor. Influencer, hudebník, který ze svého sídla na Mauriciu pravidelně otevírá a zavírá místnost Ukolébavek.