Slováci berou účastníky MSJ i české krajánky, zápasy budou na streamu

Foto: iihf.com

10. února 2021, 22:15

Martin Voltr

Dvojzápas české osmnáctky na Slovensku už snad nic nezhatí. V pátek a sobotu se střetne i několik účastníků uplynulého šampionátu dvacítek, což nebývá obvyklé.

Česko bude reprezentovat David Jiříček, který byl na mistrovství světa v Kanadě dokonce vyhlášen jedním ze tří nejlepších hráčů týmu. Za Slováky nastoupí rovnou dva účastníci šampionátu z ročníku 2004 – obránce Šimon Nemec a útočník Filip Mešár.

Nemcovi (na úvodní fotce vpravo) se povedlo to samé co Jiříčkovi a na turnaji navrch zazářil čtyřmi asistencemi v pěti zápasech. Letos si vede fantasticky v extraligové Nitře, kde posbíral jedenáct bodů (2+9) ve 25 utkáních. Mešár zase hraje za Poprad, do nejvyšší slovenské soutěže naskakují ještě čtyři další hráči z aktuální nominace.

Mezi nimi je i Dalibor Dvorský, který nedávno vzbudil velký rozruch nejen ve své zemi. V patnácti letech se totiž stal nejmladším střelcem v historii všech významných evropských soutěží! Za Banskou Bystricu navíc vzápětí přidal i druhý gól.

? | 15 let, 7 měsíců a 18 dní. Tak málo stačilo DALIBORU DVORSKÉMU k prvnímu gólu ve slovenské extralize, čímž se postaral o rekord elitních evropských soutěží ?

Zveřejnil(a) Mládežnický hokej dne Pátek 5. února 2021

Ze známých jmen bude Slovákům chybět Juraj Slafkovský. Trenér Ivan Feneš naopak ke kostře hráčů z rozvojového programu v Piešťanech a zmiňované šestici extraligistů přidal i tři krajánky z českých soutěží.

Všichni momentálně působí v Chance lize: Kevin Horváth naskakuje za Havířov a karlovarská dvojice Róbert BačoĽubomír Kupčo dostává příležitost v Kadani.

Dvojice přípravných zápasů v Piešťanech proběhne za přísných bezpečnostních opatření, na stadion se nedostane nikdo bez testu na covid-19. Aby organizátoři minimalizovali vzájemný kontakt mezi účastníky, oběma týmům dokonce vyčlení samostatný vchod. Hrát se bude bez diváků, a i proto Slováci odvysílají oba duely živě na YouTube kanálu.

? | Rival české osmnáctky sestoupil z elitní skupiny MS a jen tak se do ní nevrátí. V době covidu má ale výhodu – centralizovanou přípravu a zápasy v mužské lize ??

Zveřejnil(a) Mládežnický hokej dne Úterý 9. února 2021

Nominace slovenského týmu

Brankáři: Rastislav Eliaš, Matej Marinov, Filip Kubiridžák.
Obránci: Leo Eperješi, Michal Kapičák, Jozef Viliam Kmec, Samuel Socha, Maxim Štrbák, Boris Žabka, Luca Krakovský, Šimon Nemec, Šimon Groch.
Útočníci: Jakub Demek, Adam Sýkora, Marek Šramaty, Servác Petrovský, Filip Mešár, Markus Suchý, Alex Šotek, Maximilian Bubica, Ondrej Molnár, Tim Danielčák, Šimon Miklovič, Dalibor Dvorský, Adam Žlnka, Kevin Horváth, Róbert Bačo, Ľubomír Kupčo.

Trenéři: Ivan Feneš, Tibor Tartaľ a Boris Žabka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz