14 skvělých dokumentů, které Netflix přidal od začátku roku

Zdroj foto: Netflix
Foto: Netflix

Pravidelní diváci Netflixu určitě dají za pravdu, že dokumenty na této službě opravdu stojí za to, a svým kvalitním zpracováním leckdy předčí seriálovou či filmovou tvorbu. Jen od začátku nového roku se na Netflixu objevila celá řada zajímavých dokumentů a dokumentárních sérií, přičemž ty nejlepší si připomeneme v tomto výběru. Ne všechny ale spadají mezi Netflix originály.

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil

Pověst nechvalně známého hotelu Cecil se po zmizení Elisy Lam ještě zhoršila. Sonda do jednoho z nejtemnějších míst Ameriky od tvůrce dokumentu „Výpověď Teda Bundyho“.

Provazochodkyně nad Prahou

Přechod provazochodkyně Tatiany Mosio-Bongongy přes Vltavu přesáhl zdaleka rozměr pouhého „spektáklu“ pro diváky a média.

Komplic

Přidejte se k nejlepším cyklistům na světě a navštivte úžasná místa na terénní projížďce po celé zeměkouli. Vizuální pocta cyklistice.

My jsme: Svatí z Brooklynu

Obětaví trenéři fotbalu vytvořili pro děcka z Brooklynu bezpečné útočiště, kde z nich vychovávají dobré hráče a připravují je na budoucí život.

Umění špionáže

Špionáž je vážná věc a už od nepaměti se při ní používají speciálně vyvinuté nástroje a techniky, které jsou stejně důležité jako samotní špióni.

Vyfouknutí – 2. řada

Deset špičkových umělců to pořádně rozpálí při soutěži ve foukání skla. Jeden z nich si odnese 60 000 dolarů a titul šampiona.

Crack: Kokain, korupce a konspirace

Během hospodářské krize se objeví levná a silná droga, a to ve společnosti vyvolá paniku a rozhořčení umocněné rasismem. Detailní pohled na historii cracku v 80. letech.

Night Stalker: Hon na sériového vraha

V roce 1985 číhá ve stinných zákoutích sluncem zalitého Los Angeles krutý sériový vrah. A dva neúnavní detektivové mu jdou bez ustání po krku. Podle skutečné události.

Dějiny nadávání 

Nicolas Cage uvádí zábavný a pěkně sprostý seriál o historii a dopadech některých z nejznámějších anglických vulgarismů. Tohle jste o neslušných slovech určitě nevěděli!

Přežít svoji smrt

Co se s námi stane po smrti? Dokumentární seriál o výzkumu takzvaných prožitků blízké smrti, lidech, kteří je zažili, o reinkarnaci i o paranormálních jevech.

Tony Parker – Poslední pokus

Film o životě a kariéře Tonyho Parkera, ze kterého se díky jeho odhodlání stal pravděpodobně nejlepší francouzský basketbalista.

Nejdrsnější věznice světa – 5. řada

Investigativní novináři se dobrovolně nechají zavřít do těch nejhorších světových věznic, kde vládne strach a brutalita.

Předstírejme, že je to v pořádku

Poznejte život v ulicích New Yorku okouzlujícím pohledem ironické spisovatelky, humoristky a vypravěčky Fran Lebowitz, u které se na kus řeči zastavil Martin Scorsese.

Velký průvodce meditací

Headspace představuje příjemně animovaný pohled na výhody meditace a nabízí techniky a instrukce, abyste se do toho mohli pustit i vy.

Pokračuj na nejnovější české filmy na Netflixu