Další pražské nádraží bude průchozí. Skanska prodlouží podchod pod holešovickým nádražím k Vltavě

Výstavba podchodu v Holešovicích. Foto: Martin VondráčekVýstavba podchodu v Holešovicích. Foto: Martin Vondráček

Podchod bude hotový ještě letos, otevře se ale až v roce 2023 s otevřením nového projektu.

Stanice Praha–Holešovice bude nově zcela průchozí. Podchod, který dosud vede ke 3. nástupišti, bude prodloužen a povede do nové oblasti směrem k Vltavě. Skanska v této oblasti zahájila stavbu projektu Port7.

Prodloužení podchodu bude hotovo už letos. Veřejnosti se otevře až v roce 2023, kdy dojde ke zprovoznění celého projektu Port7,“ řekl mluvčí Skansky Ondřej Šuch. Součástí stavby je výluka na 4. koleji a uzavření části severní hrany 3. nástupiště, tato opatření skončí 31. března.

Projekt Port7 má proměnit bývalou průmyslovou zónu u Trojského mostu v nové centrum Holešovic. Má propojit pracovní prostředí s pestrou nabídkou obchodů, gastronomie a služeb. „Nově vytvořený veřejný prostor plný zeleně a upravená vltavská náplavka přilákají nájemce a obyvatele nejen Prahy 7 k odpočinku, setkávání s přáteli a k rekreačnímu sportování,“ uvedla Skanska v tiskové zprávě.

Podle architektonického návrhu studia DAM.architekti zde vyrostou tři administrativní budovy, které po svém plánovaném dokončení ve druhém čtvrtletí roku 2023 nabídnou celkem 35 000 m2 kancelářských a maloobchodních ploch. Mezi jednotlivými budovami vznikne piazza Port7 s obchody, restauracemi, kavárnami, bistry a provozovnami drobných služeb. Součástí projektu bude velký veřejný prostor. Parkově upravená zeleň s promenádou podél řeky bude sloužit k odpočinku, procházkám a setkávání s přáteli. Novou holešovickou náplavku s cyklostezkou, hřištěm a přístavištěm pro malé lodě ocení milovníci nejrůznějších sportů.

Vizualizace projektu Port7 v Holešovicích. Foto: SkanskaVizualizace projektu Port7 v Holešovicích. Foto: SkanskaVýstavba podchodu v Holešovicích. Foto: Martin VondráčekVýstavba podchodu v Holešovicích. Foto: Martin VondráčekVýstavba podchodu v Holešovicích. Foto: Martin Vondráček
Tagy Port7 Praha-Holešovice Skanska
30 komentářů