Jablonec nad Nisou bude očkovat seniory ve svých domech tři dny

11.02.2021 12:59

Od pátku 12. února začne Jablonec očkovat 160 seniorů v domech s byty zvláštního určení. Očkovat se bude na třech místech vakcínou Moderna. S aplikací vakcíny se začne v domě v ulici Boženy Němcové.

Jablonec nad Nisou bude očkovat seniory ve svých domech tři dny
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Očkovací místa budou tři, a to v domech v ulicích Palackého, Novoveské, kde budou očkovaní také nájemníci z domu ve Slunné, a v ulici Boženy Němcové. „Do očkování jsou zapojení pracovníci sociálního odboru a krizového oddělení jabloneckého magistrátu, Český červený kříž a Centrum sociálních služeb, aplikaci vakcíny provede MUDr. Kaššovicová. Očkovat se bude tři dny, a to v pátek 12., v úterý 16. a ve středu 17. února. Očkováno bude vždy deset lidí za hodinu, zvaní budou v pětičlenných skupinách po půlhodině,“ říká náměstek primátora pro oblast sociální David Mánek.

Anketa

Chcete, aby vláda Andreje Babiše dovládla do voleb?

84%
9%
hlasovalo: 25362 lidí

Jablonecký sociální odbor se změnil v telefonní ústřednu. „Máme seznamy zájemců registrovaných k očkování a ty musíme nyní všechny znovu obvolat. Jsou seřazení dle abecedy a věku, ke každému je přiřazené očkovací místo a čas očkování, u některých je i poznámka, zda potřebují doprovod. Musíme vše organizovat tak, aby se nám na jednom místě nescházelo více lidí,“ zdůrazňuje Martina Rosenbergová, vedoucí sociálního odboru, a dodává: „Každému musíme připomenout, aby přišel na čas, aby se s ohledem na očkování vhodně obléknul a nezapomněl občanský průkaz, kartu zdravotní pojišťovny a roušku.“

V Jablonci se v domech s pečovatelskou službou budou očkovat nejen senioři nad 80 let, ale i jejich mladší spolubydlící. „Všichni se potkávají ve společných prostorách, nedávalo by smysl, kdybychom nabídli očkování je části z nich,“ zamýšlí se náměstek Mánek.

U seniorů nad 80 let musí magistrátní pracovníci nejprve zjistit, zda jsou registrovaní, nebo ne. „Pokud nejsou, zaregistrujeme je my na náš mobil a nebudeme je obtěžovat a mást zasílanými kódy PIN a sms zprávami,“ vysvětluje Rosenbergová s tím, že další kolo volání bude následovat před aplikací druhé dávky po 28 dnech.

V Jablonci nad Nisou jsou čtyři domy s byty zvláštního určení pro seniory a osoby se zdravotním postižením, které vlastní město a pečovatelskou službu v nich poskytuje Centrum sociálních služeb. Jsou v objektech v ulicích Palackého a Novoveská, Boženy Němcové a v kokonínské Slunné ulici. V domech je celkem 181 bytů, v nichž aktuálně žije 170 nájemníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…