Jaromír Štětina: Pokud zemřu na covid, může za to Babiš

11.02.2021 13:41

Onkolog Vít Ulrych z Pardubic udeřil na vládu v Praze. „Pane premiére Andreji Babiši, tohle je vaše zodpovědnost!“ vypálil směrem k hlavnímu městu a upozornil na případ mladého muže, který skončil v nemocnici na kyslíku. Bývalý europoslanec za TOP 09 Jaromír Štětina zašel ještě dál. Připsal Babišovi na triko svou vlastní smrt. Pokud by k ní snad došlo.

Jaromír Štětina: Pokud zemřu na covid, může za to Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Runy ve znaku ve skutečnosti nejsou runami, ale prý písmena I a N -zkratka Idea Národa

Zdá se, že menšinová vláda ANO a ČSSD nedokáže prodloužit nouzový stav. Komunisté, kteří dosud premiéra Andreje Babiše vždy podrželi, od něj v únoru dali ruce pryč, protože nesplnil, co jim slíbil.

Anketa

Chcete, aby vláda Andreje Babiše dovládla do voleb?

84%
9%
hlasovalo: 25362 lidí

Ostatní opoziční strany byly připraveny s Babišem jednat, k jednáním došlo, ale opoziční politici nakonec odešli z jednání zklamaní. ODS, lidovci, TOP 09 i Piráti a Starostové a nezávislí oznámili, že Andrej Babiš nemá plán na řešení epidemie a na politických jednáních jen vypráví své příběhy.

A když už ODS, TOP 09, lidovci, STAN nebo Piráti přijdou s nějakými vlastními návrhy, Babiš jim prý odmítá naslouchat.  

Premiér Andrej Babiš to ale vidí jinak a říká, že opozice musí v zájmu lidí nouzový stav podpořit. Pokud tak opozice neučiní, ponese podle předsedy vlády odpovědnost za smrt občanů.

Lékař z Pardubic Jan Ulrych dal však na sociální síti najevo, že podle jeho názoru za dnešní složitou situaci nese v prvé řadě odpovědnost premiér Andrej Babiš (ANO) se svou koaliční vládou. Upozornil na článek serveru iDnes.cz, který popsal příběh mladého může, který se napřed léčil doma, ale nakonec skončil v nemocnici na kyslíku a není snadné udržet ho naživu.

„Pane premiére Andreji Babiši, tohle je Vaše zodpovědnost! Nikoliv zdravotníků v Chebu. Odmítáte pomoc sousedské země kvůli PR, aby to náhodou nevypadalo, že epidemii nezvládáte, to je zločin! Zločin v nouzovém stavu! Zůstávají za vámi mrtví!“ poznamenal natvrdo Ulrych.

Někdejší europoslanec Jaromír Štětina zašel v kritice vlády ještě dál. 

„Pane premiére, pokud na covid zemřu, nebo na covid zemře někdo z mých blízkých, obviňuji z naší smrti vás,“ udeřil na předsedu vlády.

 

Tvrdá slova určená Andreji Babišovi: Je to vaše vina

Tvrdá slova určená Andreji Babišovi: Je to vaše vina

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…