Ruská mašina dál válí! Sborná na úvod Švédských her udolala Finy

Foto: Bildbyrån

11. února 2021, 17:21

Adam Bagar

Sedmý zápas, sedmá výhra. Hokejisté Ruska v letošním ročníku Euro Hockey Tour pokračují v úspěšném tažení, do Beijer Hockey Games ve švédském Malmö vstoupili výhrou 3:2 nad Finskem.

Na listopadové Karjale nasadili Rusové kompletní juniorský výběr a triumfovali, v prosinci pak ovládli domácí podnik s mnohem zkušenější sestavou. Pro Švédské hry zvolili opět omlazený tým, který místo Valerije Bragina dostal podruhé na povel trenér dvacítky Igor Larionov.

Ten poslal do hry i pět svých svěřenců z nedávného MS v Kanadě a s prvním dějstvím mohl být spokojený. Sborná v něm Finům téměř nic nedovolila, brankář Alexandr Samonov si připsal pouhý jeden zákrok, v útoku pak svou aktivitu přetavila ve dva góly během 154 sekund.

V čase 13:32 otevřel skóre bek Arťom Minulin, jenž na konci pohledné akce vyslal na Harriho Säteriho nechytatelnou střelu zápěstím – 1:0. I ve druhém případě byl finský gólman bez šance. Damir Žafjarov poslal prudkou přihrávku před bránu a Ivan Čechovič trefil z první – 2:0.

Foto: Bildbyrån

Hráči Suomi už byli ve druhé části přece jen nebezpečnější a dočkali se zdramatizování duelu. Krátce po jeho polovině vyřešili výborně přečíslení: Niko Ojamäki na modré vybojoval puk, zavezl jej do útočné třetiny a našel Jereho Innalu, jehož rána z první mířila přesně – 2:1.

Rusové na startu třetí třetiny znovu vedli o dva góly. Finové ztratili puk, Nikolaj Kovalenko poslal do úniku Vladimira Kutuzova a ten parádní střelou nad lapačku rozvlnil síť – 3:1. „Hosté“ potom tlačili, poslední dějství střelecky ovládli 14:5, jenže na víc než snížení se už nezmohli.

Foto: Bildbyrån

Až při závěrečné hře bez gólmana procedil puk do branky Juusa Puustinen, který tak dal výsledku konečnou podobu 3:2. Seveřanům to v této sezoně proti sborné vůbec nejde, už na předchozích akcích zapsali vysoké porážky 2:6 a 1:5 a v tabulce EHT mají na kontě jen dvě výhry.

Zato Rusové ještě nepoznali hořkost porážky, do Beijer Hockey Games vstoupili úspěšně a se sedmi výhrami jasně vládnou. Turnaj pokračuje v 19 hodin bitvou domácích hokejistů s Čechy. Po dni volna pak v sobotu v Malmö změří síly Finové s Čechy a následně Švédové s Rusy.

Výsledek utkání Beijer Hockey Games 2021

RUSKO – FINSKO 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Minulin (Čechovič, Žafjarov), 17. Čechovič (Žafjarov, Zborovskij), 43. V. Butuzov (Kovalenko) – 34. Innala (Ojamäki), 60. Puustinen (R. Leino, J. Karjalainen).
Rozhodčí: Sjöqvist, Nord – Malmqvist, Nyqvist.
Vyloučení: 4:1.
Bez využití.
Střely na branku: 16:22 (7:1, 4:7, 5:14).
Bez diváků.
Hráno: 11. února v Malmö.
Rusko: Samonov – Alexejev, Minulin, Pylenkov, Zborovskij, Kirsanov, Žuravljov, Misjul – Čechovič, Chusnutdinov, Žafjarov – V. Butuzov, Kraskovskij, Korškov – Kravcov, Sorkin, Šmeljov – Grošev, Bardakov, Podkolzin – Čibrikov. Trenér: Larionov.
Finsko: Säteri – Saarijärvi, Sund, Kemiläinen, Salo, Nikkilä, Rindell, Koivisto, Vainio – Puustinen, Ruohomaa, M. Aaltonen – Ojamäki, Lundell, Innala – J. Karjalainen, R. Leino, Turunen – Nurmi, Björninen, Björkqvist – Tiivola. Trenér: J. Jalonen.

Další program Beijer Hockey Games 2021

Čtvrtek 11. února:
19:00 Česko – Švédsko (ČT sport)

Sobota 13. února:
12:00 Finsko – Česko (ČT2)
16:00 Švédsko – Rusko (ČT sport)

Neděle 14. února:
12:00 Rusko – Česko (ČT2)
16:00 Švédsko – Finsko (ČT sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz