The Prodigy chystají album k uctění Keitha Flinta a první celovečerní dokument

Vydáno 12.02.2021 | autor: redakce

Britská raveová ikona The Prodigy se po smrti svého frontmana Keitha Flinta a třiceti letech na tanečním večírku dočká vůbec prvního filmového dokumentu.

The Prodigy chystají album k uctění Keitha Flinta a první celovečerní dokument The Prodigy chystají album k uctění Keitha Flinta a první celovečerní dokument

„Zdá se, že po zničujícím odchodu našeho bratra Keefa v roce 2019, přišel ten správný čas k vyprávění příběhu naší kapely. Chceme to říct naprosto všechno,“ uvedli The Prodigy na sociálních sítích v příspěvku podepsaném Liam a Maxim.

Smrt si říká rock'n'roll: Keith Flint, tvář The Prodigy, kteří daleko přesáhli hranice elektronické hudby

Skladatel a DJ Liam Howlett a zpěvák a tanečník Maxim Reality jsou od úmrtí Keitha Flinta v březnu 2019 jedinými členy britské kapely The Prodigy, jíž spolu založili v létě 1990. Chystaný celovečerní dokument popsali jako „příběh chaotické a neklidné cesty našeho gangu, naší kapely, kapely pro lidi.

The Prodigy jsou nejikoničtější britskou elektronickou kapelou jejich generace,“ uvedl  Sam Bridger ze společnosti Pulse Films, v jejíž produkci bude zatím bezejmenný snímek vznikat. Datum premiéry zatím nebylo uvedeno, autoři pouze přislíbili, že jeho sledování bude připomínat jízdu na horské dráze.

The Prodigy zároveň chystají první album od tragické události. Tanečník a zakládající člen kapely Leeroy Thornhill v květnu 2020 uvedl, že Liam Howlett pracuje na albu, které by mělo uctít památku Keitha Flinta. Bývalí spoluhráči se opět setkali na pohřbu Flinta a podle všeho zůstávají v kontaktu.   

oh, foto: Marek Holoubek, archiv iREPORT, Instagram
Témata: Prodigy, Liam Howlett, Keith Flint, Maxim Reality

zavřít