V úterý odhalí vedení města připomínku na senátora Jaroslava Kuberu
Rozloučení s Jaroslavem Kuberou v loňském roce. Na snímku primátor a senátor Hynek Hanza a jeho náměstek Jiří Štábl. Foto: archiv
Teplice

Teplice – U příležitosti nedožitých 74. narozenin primátora a senátora Jaroslava Kubery, v úterý 16. února, odhalí vedení Statutárního města Teplice venkovní instalaci na budově radnice a reliéf v interiéru budovy na náměstí Svobody. Autorem instalace je sochař Adam Kovalčík, který například vytvořil pamětní desku Jana Kaplického nebo vyhrál soutěž Socha Jana Nepomuckého pro kruhový objezd v Nepomuku. Odhalení připomínky na Jaroslava Kuberu se uskuteční v úterý, v 11 hodin.

Akci plánuje vedení města realizovat bez přítomnosti veřejnosti, která událost může sledovat prostřednictvím online záznamu na webových stránkách Teplic. Vzhledem k aktuálním změnám, které začnou platit od pondělí 15. února, je ale možné, že se rozhodnutí radnice změní. „Zatím to není jisté, ale o možnosti účasti veřejnosti jednáme. Informaci poskytneme v pondělí 15. února,“ uvedla vedoucí odboru kanceláře primátora, Radka Senftová. Venkovní instalace připomínky na primátora a senátora Jaroslava Kuberu bude od úterý přístupná zájemcům kdykoliv. Reliéf v interiéru budovy pak jen v úředních hodinách.

Jaroslav Kubera (16. 2. 1947 – 20. 1. 2020) pracoval v letech 1990-1994 jako tajemník městského úřadu. V roce 1994 byl zvolený starostou města. V roce 2002 se Teplice staly statutárním městem a Jaroslav Kubera primátorem. Svůj post si udržel šest volebních období v řadě. V roce 2000 kandidoval do Senátu Parlamentu ČR a uspěl. Od roku 2016 se stal jeho místopředsedou, o dva roky později pak předsedou. Na pozici primátora města Teplice vytrval do roku 2018, kdy ho vystřídal stranický kolega a současný primátor Hynek Hanza.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru