Skalák, Zmrhal a spol. jsou výborní a zkušení, měli by tlak, který v boji o záchranu je, ustát, míní Holub

Skalák, Zmrhal a spol. jsou výborní a zkušení, měli by tlak, který v boji o záchranu je, ustát, míní Holub

Radim Řezník, Dominik Mašek, Ladislav Takács, Marek Matějovský, Tomáš Malínský, Milan Jirásek, Václav Drchal, Martin Graiciar, Michal Škoda, Jaroslav Zmrhal či Jiří Skalák.

Toť jen letmý pohled na soupisku Mladé Boleslavi, jenž v české lize naposledy triumfovala v listopadu loňského roku a v tabulce jí náleží až šestnáctá příčka se stejným bodovým ziskem jako předposlední Příbram.

Nástupce Josefa Webera na trenérské lavičce Karel Jarolím ještě po návratu do klubu nezvítězil a to v poslední době využil hned 33 hráčů. K docela velkému třesku pak došlo také v zimním termínu - zatímco 9 hráčů zmizelo, 10 nováčků dorazilo.

Co si o boleslavském trápení myslí bývalý útočník celku z města automobilů Radim Holub (45), jenž v dotyčných barvách střílel branky v letech 2005 - 2008?

"Určitě to situaci neprospívá, vždycky je lepší mít stálou sestavu. Ale Boleslav nesbírá body a trenér se asi snaží najít optimální jedenáctku. V Boleslavi byly vždycky osobnosti, v téhle sezoně nebyl ten kádr takový, jaké jsou ambice klubu. Začalo to odchody Komličenka a Mešanoviče, Mára Matějovský byl zraněný, pak tam nebyli hráči, kteří jsou zvyklí táhnout tým a hrát pod tlakem, jaký v Boleslavi je. Teď se každým zápasem, který se nepovede, psychika zhoršuje," pronesl na stránkách isport.blesk.cz Holub.

Majitel Josef Dufek podle něj na trhu reagoval adekvátně a pro herní i výsledkovou kvalitu udělal dost. Pravda se však ukáže až na samotném hřišti. "Boleslav musela zareagovat, rozhodla se přivést hotové hráče. Tihle jsou výborní, zkušení, měli by tlak, který v boji o záchranu je, ustát. Ale není čas se sehrávat, Boleslav potřebuje výsledky okamžitě, proto je zřejmě brala," pokračoval Sportem oslovený odborník.

Na jména silné mužstvo nebude favoritem ani v neděli proti Viktorii Plzeň a tabulkou se tak může dál propadat. Tím spíš, že o pár dní později zavítá na Střelnici, kde je doma třetí Jablonec. "Věřím, že se Boleslav udrží, i když to bude mít těžké," uzavřel na stránkách Deníku Sport někdejší forvard Hradce Králové, Sparty, Drnovic či Slovácka.

ŘEPKA O LOGU SPARTY: NIC TAK OŠKLIVÉHO JSEM DLOUHO NEVIDĚL A VYSVĚTLUJE TO, CO SE NA LETNÉ VE SKUTEČNOSTI ŘEŠÍ

Zdroj: isport.blesk.cz