Hlavní obsah

Slovensko hlásí nejvíc úmrtí s covidem na obyvatele

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovensko má v přepočtu na milion obyvatel aktuálně nejvíc úmrtí v souvislosti s covidem-19 na světě, uvedl server hnonline.sk. Za posledních sedm dní v zemi zaznamenali 21,32 úmrtí na milion obyvatel, druhé je Portugalsko s 19,66 úmrtí, třetí San Marino s 16,84 a čtvrtá Česká republika s 12,62.

Článek

Deník upozorňuje, že podle vědeckého webu Our World in Data je sice Slovensko až na druhém místě, vysvětluje ale, že je to tím, že web přebírá jen statistiku „úmrtí na covid”, nikoli „úmrtí s covidem”.

Takto rozdělená data začalo Slovensko publikovat relativně nedávno. Ve světě je běžné, že země hlásí jen jeden údaj – všechna úmrtí pozitivně testovaných.

Slovensko za uplynulých sedm dní oznámilo úmrtí 815 pozitivně testovaných lidí. V 683 případech patologové potvrdili, že smrt způsobila plicní forma covidu. Ostatní případy jsou vedené jako smrt s covidem.

Slovensko zavádí povinnou karanténu po příjezdu ze zahraničí

Evropa

Na Slovensku zaznamenali 2431 nových případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2 a země hlásí 104 úmrtí. V nemocnicích je 3566 pacientů s potvrzenou nemocí covid-19, z toho 275 na JIP a 310 na plicní ventilaci.

Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testováno 273 904 lidí a od začátku pandemie na Slovensku zemřelo 5733 lidí.

Patolog: Umírá se spíše na virus, nikoli „s ním“

Koronavirus
Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Plošné testování na koronavirus na Slovensku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám