Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Venčení se změnilo v boj o život. Agresivní bestie ukousla ženě ucho

Venčení se změnilo v boj o život. Agresivní bestie ukousla ženě ucho
Zdroj: Pixabay
NAPADENÍ
Krušné chvíle zažila osmadvacetiletá žena v Žandově na Českolipsku. Chránila svého čtyřnohého miláčka před útokem velkého křížence a přišla o kus ucha. Útočícího psa se snažil neúspěšně zklidnit jeho opilý majitel. Policie šetří případ jako těžké ublížení na zdraví.

Nejdříve to vypadalo jako pohodová vycházka se psem, pak se to ale změnilo v nelítostný boj. Mladá žena šla v pondělí večer se svým bíglem do Volfartické ulice v Žandově. Posléze se potkala s mužem, který třímal pivo a kolem něho pobíhal velký kříženec australského a asijského honáckého psa.

Policejní mluvčí Ivana Baláková uvedla, že jakmile honácký pes spatřil bígla, okamžitě se k němu rozběhl a zaútočil. "Žena se zvířeti snažila pomoct, a aby ho uchránila před roztrháním, zalehla ho. Ačkoliv se majitel opakovaně snažil svého agresivního psa přivolat zpět, neměl nad ním vůbec žádnou kontrolu," konstatuje mluvčí. Než se majiteli podařilo agresivního psa zvládnout, pokousal ženu na rukou a uhryzl jí i část ucha, kterou se už lékařům nepodařilo zachránit.

Žena měla jediné štěstí v tom, že je zima a byla tak teple oblečená. Bunda ji zachránila od horších zranění. Bígl si z potyčky odnesl větší tržnou ránu v tříslech. "Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za což soud může viníka poslat až na čtyři roky do vězení," dodala Baláková.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy