Hlavní obsah

Milion chvilek uspořádal masopustní jízdu Prahou. Upozorňoval na vládní kauzy

Z pražského Strahova v sobotu po poledni vyjela kolona alegoricky vyzdobených aut na masopustní jízdu Prahou. Akci zorganizoval spolek Milion chvilek pro demokracii. Uvedl, že tak chtěl upozornit na kauzy současné vlády.

BEZ KOMENTÁŘE: Masopustní jízda Milionu chvilek PrahouVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Na parkovišti u Stadionu Evžena Rošického na Strahově se kolem poledne sjelo podle odhadu kolem 300 aut.

Nápisy na vozech poukazovaly například na dosud nevyjasněný případ otrávené řeky Bečvy nebo dostavbu Jaderné elektrárny Dukovany, kde vláda nevyloučila jako dodavatele ruské firmy.

Většina byla ozdobena karikaturami premiéra Andreje Babiše (ANO) a nápisy, jako například „Nechceme stát jako krachující firmu” či „Rok změny”.

Milion chvilek ve večerníčkovských čepicích vystoupil na Kavčích horách na podporu ČT

Domácí

Krátce po 13:00 se kolona vydala na jízdu směrem na Letnou přes Nábřeží Edvarda Beneše na Smíchov a kolem Petřína zpět na Strahov.

Organizátoři chtěli zároveň lidem připomenout, že na podzim budou volby do Sněmovny.

Podle předsedy spolku Milionu chvilek pro demokracii Benjamina Rolla vláda v současné epidemické situaci selhává a premiér přitom obohacuje své podniky o státní peníze. „Masopust je období nejen veselých oslav, ale také ironického zesměšnění mocných. A tak chceme touto alegorickou jízdou vyjádřit svůj protest a obavy,” řekl.

Babiš: Doufám, že hejtmani opozici vysvětlí, proč musí být nouzový stav

Domácí

Spolek Milion chvilek vznikl po sněmovních volbách v roce 2017, které vyhrálo ANO. Spolek pořádá demonstrace, při nichž kritizuje premiéra Babiše, podle spolku je premiér ve střetu zájmů a nedodržuje volební sliby. Předloni v červnu na pražské Letné se největší demonstrace Milionu chvilek zúčastnilo podle organizátorů až 250 tisíc lidí.

Reklama

Související články

Milion chvilek uspořádal on-line demonstraci

Spolek Milion chvilek v pondělí zahájil on-line demonstrací Rok změny. Chce, aby v příštích sněmovních volbách posílila v Česku demokratická opozice...

Výběr článků

Načítám