bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Došla jim trpělivost? Jonesovy výkony neodpovídají standardům San Jose

13. února 2021, 17:27

Matěj Hodoval

Často se nestává, aby trenéři veřejně kritizovali vlastní situaci v brankovišti. Jenže v organizaci Sharks už hlavnímu trenérovi Bobu Boughnerovi dochází trpělivost s gólmanem Martinem Jonesem, s jehož výkony rozhodně nemohou být v San Jose spokojeni.

Martin Jones patří poslední roky k statisticky nejhorším maskovaným mužům v celé National Hockey League. Nic navíc nenasvědčuje tomu, že by jednatřicetiletý Kanaďan o tento nelichotivý status přišel.

Před letošním ročníkem vybral tisk The Athletic šest generálních manažerů, čtyři hlavní trenéry a pět trenérů brankářů, aby seřadili jedničky všech týmů v NHL. Pouze jeden brankář skončil hůře než Jones – Collin Delia z Chicaga, tedy muž, který měl před touto sezonou na kontě pouze osmnáct startů mezi elitou.

V dosavadním průběhu sezony zatím podobné predikce naplňuje. Rodák z Britské Kolumbie zatím odchytal osm duelů, po kterých má pouze 86,5% úspěšnost zákroků a hrozivý průměr 4,09 inkasovaných branek na zápas. V porovnaní se zbytkem ligy nemá horší čísla žádná jiná klubová jednička.

Jonesovi nepomáhá ani zvýšená konkurence mezi třemi tyčemi Sharks. Solidně si vede nová posila Devan Dubnyk, ten naskočil do šesti klání a zatím se prezentuje 91,7% úspěšností zásahů a průměrem 2,71 inkasované branky.

Na šanci čeká také mladý Alexej Melničuk, jenž už krátce ochutnal atmosféru nejlepší ligy světa, když v posledním utkání na ledě Los Angeles střídal Jonese. Ruský brankář zapsal za něco málo přes devět minut pět zákroků.

Právě po posledním střetnutí, v němž Jones inkasoval šest branek z šestadvaceti střel, kritizoval svého gólmana i hlavní trenér týmu Bob Boughner.

„Takové výkony brankáře neodpovídají našemu standardu. Dali jsme mu šanci získat si pozici jedničky, hlavně když je teď Devan Dubnyk zraněný. Neočekáváme, že nám bude vyhrávat zápasy, že se postaví na hlavu. Ale musíme mít solidního gólmana, hlavně na začátku zápasu,“ řekl razantně Boughner.

„Neodpovídá to našemu standardu a jsem si jistý, že ani jeho osobnímu,“ dodal.

Další utkání odehrají Sharks v sobotu od 22:00 středoevropského času proti rivalovi z města hazardu. Nasadí trenérský štáb Sharks proti silnému týmu Golden Knights mladičkého Melničuka, nebo dostane Jones další šanci?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.