Hradec Králové: Magistrát obnovuje úřední hodiny, knihovna začíná vydávat přes okénko

15.02.2021 12:23

Vláda ČR během včerejšího večera přijala nová opatření, která se mimo jiné týkají otevíracích hodin úřadů i provozu knihoven. Od dnešního dne funguje magistrát města podle standardních otevíracích hodin, veřejnost by ale i nadále měla preferovat elektronickou či telefonickou komunikaci s úřadem. Městská knihovna také opět spouští výdej knih přes okénka.

Hradec Králové: Magistrát obnovuje úřední hodiny, knihovna začíná vydávat přes okénko
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Provoz magistrátu města je obnoven podle standardních otevíracích hodin, tedy v pondělí a středu od 8 do 17 a v úterý, čtvrtek a pátek od 8 do 14 hodin. Na některých odborech se otevírací doba mírně liší, kompletní přehled je k dispozici ZDE. Občanům je doporučeno, aby se před návštěvou úřadu domluvili s příslušným odborem, zda je možné jejich požadavek vyřídit elektronicky či telefonicky a aby tento postup upřednostnili před osobní návštěvou. Pro některé agendy mohou klienti úřadu nadále využívat pro vyřízení svých záležitostí online rezervační systém. To se týká zejména osobních dokladů, řidičských průkazů a registru vozidel.

Uvnitř budovy magistrátu města nadále platí povinnost nošení roušek, respirátorů či jiných pokrývek horních dýchacích cest. Povinné je rovněž dodržování rozestupů. Klienti mají také možnost využívat dezinfekci, která je k dispozici ve stojanech na chodbách budovy úřadu.

Úpravy vládních opatření se v rámci všech městských organizací týkají pouze knihovny. „V pátém stupni knihovna nemohla mít otevřený ani výdej přes okénka, nyní je to již možné. Otevřená výdejní okénka jsou od dnešního dne v hlavní budově ve Wonkově ulici a na dalších šesti pobočkách. Vydávány budou knihy předem objednané. Budova knihovny v Kuklenách zůstane ještě uzavřena z důvodu právě probíhající rekonstrukce,“ říká ředitelka městské knihovny Barbora Čižinská. Ostatní městské organizace fungují ve stávajícím režimu jako doposud, případně jsou z důvodu vládních nařízení některé jejich provozy uzavřené.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…