Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Spěchal za zubařem, špatně si očistil sklo a narazil do jedoucího vlaku. Na místo nehody se vrátil až po prohlídce

Dneska před osmou hodinou ranní došlo v Zajíčkově na Pelhřimovsku k dopravní nehodě, během které došlo ke střetu osobního vozidla s vlakem. Nejdůležitější informace o tom, že se nikdo nezranil a po dvou hodinách byl provoz na trati obnoven, jsme poskytli již dříve. Další vyšetřování však ukázalo poměrně bizarní okolnosti celého incidentu.

Čtyřiadvacetiletý řidič s osobním vozidlem Mazda vjel na zajíčkovský železniční přejezd v době, kdy po trati projížděl osobní motorový vlak. Řidič narazil s vozidlem do zadní části vlaku. Ve vlaku v době nehody cestovali čtyři cestující, strojvedoucí a jeden pracovník Českých drah. V osobním vozidle cestoval pouze řidič. Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil. Policisté provedli u řidiče osobního vozidla i strojvedoucího orientační dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Provoz na železniční trati se podařilo obnovit kolem desáté hodiny.

S největší pravděpodobností si řidič osobního automobilu před jízdou dostatečně neočistil čelní sklo vozidla a při jízdě v klesání na místní komunikaci přehlédl světelné signalizační zařízení na železničním přejezdu, které bylo v době jeho příjezdu v provozu. Poté narazil do zadní části osobního vlaku.

Při dalším šetření okolností nehody policisté zjistili, že muž spěchal k zubaři na preventivní prohlídku. Řidič nechal havarované vozidlo na místě nehody a z místa odjel k zubaři se svými příbuznými, kteří jeli v autě za ním. Na místo nehody se vrátil právě až po absolvování preventivní prohlídky u stomatologa.

V tu dobu už policisté šetřili dopravní nehodu s neznámým pachatelem. Na dotaz policistů, proč z místa odjel, uvedl, že preventivní prohlídku musel absolvovat stůj co stůj, jinak by svého zubaře ztratil a dodal, že „jistě prý všichni víme, jak je těžké v dnešní době najít zubaře.“

„V této souvislosti znovu apelujeme na všechny řidiče, aby před jízdou věnovali pozornost řádnému očištění vozidla. Mají totiž zákonnou povinnost očistit si před jízdou svoje vozidlo od vrstev sněhu a ledu a zejména řádně očistit přední, boční i zadní skla tak, aby měl řidič při jízdě zajištěn z vozidla dostatečný výhled. V opačném případě  může svojí jízdo ohrozit nejen sám sebe, ale také ostatní účastníky silničního provozu,“ upozorňjej policejní mluvčí Dana Čírtková. Za porušení této zákonem dané povinnosti mu může být uložena pokuta v příkazním řízení až do výše 2000 korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky Zajíčkov, nehoda, vlak, zubař, zubní lékař, osobní vůz, okres Pelhřimov, havárie, Mazda, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spěchal za zubařem, špatně si očistil sklo a narazil do jedoucího vlaku. Na místo nehody se vrátil až po prohlídce | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.