Hlavní obsah

Zájem o obnovení provozu knihovny v Hradci Králové je značný

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Městská knihovna ve stotisícovém Hradci Králové obnovila výdej knih přes okénko, zájem je značný. Ode dneška funguje magistrát města podle standardních otevíracích hodin.

Článek

Veřejnost by i nadále měla dávat přednost elektronické či telefonické komunikaci s úřadem. „Otevíráme výdejní okénko od 10:00, ale už od půl osmé nám zvoní telefony jako o život. Máme připravených spoustu objednávek, lidé se ujišťují, jestli to platí. Zájem rozhodně je už nyní,“ řekla v pondělí ráno ředitelka městské knihovny Barbora Čižinská.

Otevřená výdejní okénka jsou od pondělka v hlavní budově knihovny ve Wonkově ulici a v dalších šesti pobočkách. „Vydávány budou knihy předem objednané. Budova knihovny v Kuklenách zůstane uzavřená z důvodu právě probíhající rekonstrukce,“ uvedla Čižinská.

Magistrát je od pondělí otevřený v pondělí a středu od 08:00 do 17:00 a v úterý, čtvrtek a pátek od 08:00 do 14:00. Na některých odborech se otevírací doba mírně liší, kompletní informace jsou na webu. Úřad doporučuje se před návštěvou magistrátu předem domluvit s příslušným odborem, jestli je možné požadavek vyřídit na dálku, elektronicky, nebo telefonicky. „Pro některé agendy mohou klienti úřadu nadále využívat pro vyřízení svých záležitostí online rezervační systém. To se týká zejména osobních dokladů, řidičských průkazů a registru vozidel,“ uvedla mluvčí magistrátu Kateřina Šmídová.

Ostatní městské organizace fungují ve stejném režimu jako doposud, případně jsou kvůli vládním nařízením některé jejich provozy uzavřené.

Ode dneška platí v České republice po dobu dvou týdnů nově vyhlášený nouzový stav. Vláda na něj navázala většinu z dvou desítek doposud platných opatření. Novinkou ale je, že například úřady mohou fungovat podle normálních úředních hodin nebo knihovny otevřít výdejová okénka.

Reklama

Doporučované