Hlavní obsah

Východočeské divadlo zahájilo online prodej vstupenek

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Prodej vstupenek probíhá na exteriérová představení v podhradí Kunětické hory. Pokud již nebudou platit od konce května protiepidemická opatření, herci budou hrát na hradní vyhlídce víc představení než minulé sezony.

Článek

Herci se ve venkovním amfiteátru na Kunětické hoře zabydlí na delší dobu, než bývá zvykem. „Chtějí totiž divákům, ale i sami sobě, vynahradit předlouhou covidovou pauzu. Hrát budou nejen v květnu a červnu, ale také částečně o prázdninách v červenci a srpnu,“ řekl mluvčí divadla Radek Smetana.

Divadlo na Kunětické hoře znovu uvede výpravnou pohádkovou inscenaci pro celou rodinu podle českého filmu Tři veteráni. Titulní role hrají Tomáš Lněnička, Martin Mejzlík a Alexandr Postler. Film vznikl na motivy pohádky Jana Wericha. Reprízy jsou naplánovány na 21., 22., 23., 28., 29. a 30. května a 11. a 12. června.

Exteriérovou novinkou bude muzikál Noc na Karlštejně, do podhradí se již s jinými interprety vrátí po 20 letech. Nové zpracování připravuje režisér Petr Novotný. Premiéra se měla konat loni v listopadu v městském divadle, koronavirus ji však přesunul na léto.

„Hlavní role nesmrtelného příběhu o tom, že láska je silnější než příkaz krále, tentokrát nastudují Petr Štěpánek a Martina Sikorová. A chybět samozřejmě nebudou nestárnoucí hity Lásko má, já stůňu, Do věží, Hoja hoj, Když mám tekutou révu a další,“ řekl Smetana. Slavnostní premiéry by se měly uskutečnit 26. a 27. června a reprízy 1., 2. a 3. července.

Vstupenky na vybraná plenérová představení jsou již v prodeji. „Než se však znovu otevře kancelář předprodeje, lze vstupenky zakoupit pouze online z webových stránek divadla. Vzhledem k loňským zkušenostem s rozvolňováním protiepidemických opatření zatím nabízíme pouze poloviční kapacitu. Zbylé vstupenky budou uvolněny do prodeje až podle aktuální situace,“ řekla obchodní náměstkyně ředitele divadla Lenka Moravcová.

Reklama

Doporučované