Zelenenoviny.cz
Vysočiny

Čerstvě mletá celozrnná mouka z vlastního obilí je k dostání ve Výčapech u Třebíče

15.2.2021 | Dagmar Martakidu

Mladý pár z Výčap u Třebíče mele mouku z vlastního obilí. Nabízí k prodeji  celozrnnou mouku - pšeničnou, špaldovou a žitnou, od hladké až po krupici. Mouku melou z obilí, které vyrostlo na jejich polích, a tak mohou garantovat její čerstvost. Navíc ji připraví až po objednání zákazníkem.


 

Martin Chyba nám do Zelených novin poskytl informace velmi ochotně. Podle jeho slov se v zemědělství pohybuje už od malička, převzal ho po svém otci. Práce v zemědělství se u nich v rodině dědí už po několik generací. Jeho partnerka Diana, se kterou výrobu mouky začal provozovat, je zdravotní sestřička. I nadále se zdravotnictví věnuje a ve volném čase mu pomáhá. 


"Hospodářství máme oproti zemědělským družstvům malé. Ovšem veškerou potřebnou techniku, se kterou zvládnu kompletní práci na polích, mám svou. Jelikož nemáme živočišnou produkci, tak máme v zimním období téměř volno, a to byl taky jeden z důvodů proč s moukou začít," uvádí Martin Chyba. 


Mouku ze začátku zkoušeli nabízet po známých a kamarádech, až poté co měli dobré ohlasy, začali řešit legislativní stránku, aby ji mohli prodávat. S moukou jsou sice zatím na začátku, ale už i tak mají svoji klientelu.

"Jak s oblibou říkáme, nejvíc nás těší, když se zákazník vrátí. Ozvali se nám dokonce malé obchůdky, které by chtěli naši mouku prodávat," dodává ještě Martin.

 

Mouku balí do bavlněných pytlíků s vratnou zálohou. V okolí Třebíče rozváží své zboží jednou týdně dle domluvy. Samozřejmě umožňují osobní odběr u nich doma. Jejich práci, ale také třeba fotky a hodnocení zákazníků si můžete prohlédnout na stránkách facebooku: https://www.facebook.com/MADJAMOUKY

 

Nadále chtějí svou nabídku produktů rozšířit o další druhy mouky. Chtěli by určitě zkusit pohankovou mouku nebo ovesné vločky a chlebovou směs.

 

 

Foto: fb MADJA 
 
 

 

Více informací najdete v rubrikách:



    Reklama