Kuchta může útočit na čísla Lafaty, Siegla, Svěrkoše, Komličenka, Škody, Druláka i Lokvence

Kuchta může útočit na čísla Lafaty, Siegla, Svěrkoše, Komličenka, Škody, Druláka i Lokvence

Zkušenostmi z Bohemians 1905, Viktorie Žižkov, Slovácka, Teplic i Liberce oplývající rychlonohý forvard Jan Kuchta (24) právě prožívá nejlepší kariérní období a po návratu do Edenu, kde byl vychován, se pere v popředí tabulky nejlepších střelců Fortuna:ligy.

Sešívanému odchovanci, jenž byl během své mise na severočeských Stínadlech téměř na odpis, vychází zejména jarní část, v níž jeho chlebodárce ze Sinobo Stadium dosud sehrál šest utkání.

Kuchta vyšel naprázdno pouze v rámci remízy u příbramské Litavky, nicméně zbylých pět vystoupení přetavil v devět branek a jeho produktivita je monstrózní ((v posledních 7 soutěžních utkáních měl prsty ve 12 slávistických brankách - kromě devíti vstřelených u třech asistoval).

Tím spíš, že v sezoně odehrál jen 1013 minut čistého času. V ročníku 2020/2021 průměrně skóruje každých 92 minut.

V historii samostatné české ligy dokonce vstřelilo v jarní části více branek než Kuchta jen 9 hráčů a to ještě odvetná část ani zdaleka nekončí a bojovně naladěný kolega Tecla, Simy, Van Burena a spol. může ještě svou osobní statistiku dost vylepšit.

Například David Lafata překonal v jarní fázi desetigólovou hranici hned třikrát, Horst Siegl dvakrát.

Všem ovšem stále kraluje Vratislav Lokvenc, jenž v sezoně 1999/2022 udeřil patnáctkrát a tehdejší forma ho vynesla až do Kaiserslauternu, s tím, že si později zahrál i za Bochum, Salzburg, Ingolstadt či Basilej.

Nejvíce branek v jarních částech české ligy:

15 - Lokvenc
14 - Siegl, Lafata
12 - Drulák
11 - Siegl, Svěrkoš, Škoda, Komličenko
10 - Dvirnik, Grussmann, Lafata (2x)
9 - Kuchta

Vzestup Sparty by pomohl i Slavii, je přesvědčen Siegl. Co si myslí o Vrbovi a jakou výtku má k Julišovi?

Zdroj: Twitter @fotbal_cs