VUT v kampani vytvořilo hru ze světa po apokalypse

úterý, 16. února 2021, 07:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

Vysoké učení technické (VUT) zobrazuje v nové náborové kampani svět po apokalypse.

Zdroj: Repro YT VUT

Zdroj: Repro YT VUT

Brněnské Vysoké učení technické (VUT) spustilo novou náborovou kampaň „Hrdina VUT“. Zobrazuje v ní svět po apokalypse, kde jsou přeživší studenti odkázaní na online výuku ve virtuální realitě. Tvůrci se tak volně inspirovali současnou koronavirovou situací.

Kampaň tentokrát umísťuje svého hrdinu, kterého ztvárnil Tomáš Žilinský z Divadla Husa na provázku, do prostoru zničeného kampusu VUT, aby ve virtuální realitě za asistence robotů zjistil, že díky znalostem a schopnostem získaným na technice může svět zase změnit k lepšímu. Cílem komunikace je tak ukázat, že potřebné znalosti a dovednosti dokáže VUT studentům předat i vzdáleně.

Součástí kampaně je i počítačová hra, kterou vytvořili studenti Ateliéru herních médií Fakulty výtvarných umění VUT pod vedením Vojtěcha Vaňka. Postupně hráče zavede na všechny fakulty VUT. Na fakultě chemické míchají barevný koktejl, na architektuře staví budovu a zápolí s gravitací.

S tématem kampaně přišla marketingová specialistka VUT Lenka Gumulec. „Kvůli vládním nařízením jsme dlouho netušili, jestli zvládneme v plánované podobě kampaň natočit na vytipovaných lokacích. Zvažovali jsme i variantu vytvořit animovaný klip, ale nakonec se i díky vstřícnosti vědců a zaměstnanců na jednotlivých fakultách natáčení odehrálo podle původního plánu,“ popsala.

Natáčení a zpracování kampaně se ujal Michal Orsava.

-čtk-