Matěj Blümel   Matěj Blümel se snažil dva roky prosadit v zámoří, loni se ale vrátil do Pardubic a letos už patří k nejlepším hráčům Dynama. Dvacetiletý útočník má na kontě už 14 branek, k tomu přidal 12 asistencí a taky se dostal do reprezentace - svůj premiérový start na Channel One Cupu ozdobil gólem, další pak přidal ve Švédsku a svými výkony si nahlas říká o místenku na světový šampionát.  Foto: Profimedia.cz
 Daniel Gazda   Třiadvacetiletý bek si v sezoně 2016/17 odbyl extraligovou premiéru v dresu Zlína a od té doby jeho úloha v týmu roste. Letos dal už pět branek, přidal šest asistencí, na Channel One Cupu si poprvé zahrál v reprezentaci a do Švédska odletěl znovu. Daniel Gazda obstál, v národním týmu určitě nebyl naposledy.  Foto: Profimedia.cz
 Filip Král   Kometě v úvodu sezony pomáhali tři obránci z NHL. Zatímco Libor Hájek a Jakub Zbořil už se vrátili zpátky do zámoří, Filip Král zůstal v Brně a řadí se ke klíčovým postavám Komety. Jednadvacetiletý bek, jenž patří Torontu, tráví na ledě spoustu času, pravidelně boduje, a nyní si odbyl i reprezentační premiéru. Ta mu vyšla, a tak má velkou šanci, že pojede i na šampionát.  Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia
 Filip Suchý   Třiadvacetiletý útočník prožívá průlomovou sezonu. Plzeňský útočník v extralize posbíral už 29 (15+14) bodů a řekl si tak i o premiérovou reprezentační pozvánku. Ve Švédsku rozhodně nezklamal a ukázal, že se s ním musí počítat i do budoucna. Vynesou ho jeho výkony až na mistrovství světa?  Foto: Profimedia.cz
5
Fotogalerie

České naděje. 4 mladíci ze Švédských her, kteří jednou mohou patřit k oporám reprezentace

Hokejový šampionát se blíží. Český tým má za sebou třetí akci sezony a kouč Filip Pešán už musí čím dál víc přemýšlet nad tím, jak poskládá výběr, který do Lotyšska nakonec odjede.

Matěj Blumel ČR 21.jpg

Trenér Filip Pešán v letošní sezoně vyzkoušel už řadu mladíků. Několik jich vzal i na Švédské hry a zejména čtyři z nich si nahlas řekli také o další šanci. O kom je řeč? Kdo by se už brzy mohl zařadit k oporám národního týmu? Podívejte se. 

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 2 / 5

Matěj Blümel 

Matěj Blümel ČR.jpg

Matěj Blümel se snažil dva roky prosadit v zámoří, loni se ale vrátil do Pardubic a letos už patří k nejlepším hráčům Dynama. Dvacetiletý útočník má na kontě už 14 branek, k tomu přidal 12 asistencí a taky se dostal do reprezentace - svůj premiérový start na Channel One Cupu ozdobil gólem, další pak přidal ve Švédsku a svými výkony si nahlas říká o místenku na světový šampionát. 

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 5

Daniel Gazda 

Daniel Gazda ČR.jpg

Třiadvacetiletý bek si v sezoně 2016/17 odbyl extraligovou premiéru v dresu Zlína a od té doby jeho úloha v týmu roste. Letos dal už pět branek, přidal šest asistencí, na Channel One Cupu si poprvé zahrál v reprezentaci a do Švédska odletěl znovu. Daniel Gazda obstál, v národním týmu určitě nebyl naposledy. 

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 5

Filip Král 

Filip Král Kometa Michal Beránek  CNC  Profimedia.jpg

Kometě v úvodu sezony pomáhali tři obránci z NHL. Zatímco Libor Hájek a Jakub Zbořil už se vrátili zpátky do zámoří, Filip Král zůstal v Brně a řadí se ke klíčovým postavám Komety. Jednadvacetiletý bek, jenž patří Torontu, tráví na ledě spoustu času, pravidelně boduje, a nyní si odbyl i reprezentační premiéru. Ta mu vyšla, a tak má velkou šanci, že pojede i na šampionát. 

Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Pokračování 5 / 5

Filip Suchý 

Filip Suchý Plzeň.jpg

Třiadvacetiletý útočník prožívá průlomovou sezonu. Plzeňský forvard v extralize posbíral už 29 (15+14) bodů a řekl si tak i o premiérovou reprezentační pozvánku. Ve Švédsku rozhodně nezklamal a ukázal, že se s ním musí počítat i do budoucna. Vynesou ho jeho výkony až na mistrovství světa? 

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud