Rammstein chystají nové album, vyjít by mělo ještě letos

Vydáno 08.02.2021 | autor: redakce

O nové desce Rammstein se šeptalo od loňských prázdnin, kdy němečtí barbaři využili koncertní pauzy a začali pracovat na nových skladbách. Klávesista Flake nyní potvrdil, že album vydá formace pravděpodobně ještě letos.

Rammstein chystají nové album, vyjít by mělo ještě letos Rammstein chystají nové album, vyjít by mělo ještě letos

O tvorbě nové muziky promluvil už dříve bubeník Christoph Schneider. Uvedl, že se kapela pravidelně schází a skládá. Klávesista Christian Lorenz, jemuž nikdo neřekne jinak než Flake, nyní potvrdil, že se s největší pravděpodobností fanoušci Rammstein osmého studiového alba dočkají už v letošním roce.

BIZÁR TÝDNE: Zpěvák Rammstein navrhl dildo, jmenuje se Tilldo. Till Lindemann začal podnikat v erotickém průmyslu

„Skutečnost, že jsme nemohli hrát živě, zvýšila naši kreativitu. Měli jsme více času na vymýšlení nových věcí, nic nás nerozptylovalo. Výsledkem je nahrávka, kterou jsme vůbec neplánovali,“ uvedl Flake.

Desku kapela nahrávala ve studiu La Fabrique ve francouzském Saint-Rémy-de-Provence. Hudebníci se svůj pobyt tam ani nesnažili nijak utajit, a tak už jejich příznivci dlouho věděli, že se skutečně něco chystá. „Čerpali jsme z každodenního života a světových události, vždycky je o čem psát,“ dodal čtyřiapadesátiletý klávesista.

Pokud to situace dovolí, Rammstein by rádi pokračovali ve svém přerušeném turné. Na to by měli znovu vyrazit 22. května, vše však bude záviset na aktuálním stavu ohledně pandemie koronaviru.

red, foto: archiv iREPORT
Témata: Rammstein, Christian Lorenz, Christoph Schneider

zavřít