Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Klíčový svědek v kauze exšéfa policie Lučanského se zastřelil: Trápily ho výčitky svědomí?

Autor: rc - 
16. února 2021
14:29

Slovensko šokovala sebevražda klíčového svědka v případu policejního exprezidenta Milana Lučanského (†51). V rodinném domě v Plaveckém Štvrtku se zastřelil František Böhm, bývalý příslušník Slovenské informační služby a podnikatel. Devětačtyřicetiletý Böhm byl zatčen v rámci akce Boží mlýny. Nicméně posléze začal spolupracovat s policií a vypovídal nejen proti Lučanskému, ale také proti bývalému speciálnímu prokurátorovi Dušanu Kováčikovi (58)!

Střelba se v pátek krátce po jedenácté hodině ozvala z rodinného domu v Plaveckém Štvrtku. Poté, co na místo dorazila policie, našla v domě v obývacím pokoji postřelenou ženu a zastřeleného muže. Oběť policie identifikovala jako Františka Böhma, který figuroval jako klíčový svědek v několika korupčních kauzách, které otřásly Slovenskem.

Podle informací slovenského deníku Topky.sk se měla tragédie odehrát v obývacím pokoji. Böhm měl být opilý a vyhrožoval, že se zastřelí. Jeho manželka se mu měla pokusit zabránit v sebevraždě a při tom byla postřelena do hrudníku. Böhm měl svou ženu zranit omylem. Záchranáři ji převezli do nemocnice v Bratislavě. „Dnes nad ránem k nám byla přivezena osoba se střelným poraněním hrudníku. Pacientka absolvovala operační zákrok. Momentálně je ve stabilizovaném stavu a při vědomí,“ uvedla mluvčí nemocnice pro zpravodajský deník Noviny.sk Eva Kliská. V domě se měl nacházet i jejich devatenáctiletý syn.

Böhm byl minulý rok v září zadržen Národní kriminální agenturou v rámci akce Boží mlýny, byl obviněn ze závažných ekonomických trestných činů. Podle informací slovenského deníku Plus Jeden Deň měl co do činění s mafiánskou skupinou Takáčovci. Ovšem po zatčení začal spolupracovat s policií a stal se korunním svědkem v několika kauzách. Vypovídal proti bývalému policejnímu prezidentovi Milanu Lučanskému, který koncem prosince spáchal ve vazbě sebevraždu. Právě sebevražda Lučanského měla Böhma hrozně trápit. Vypovídal však i proti předchůdci Lučanského Tiboru Gašparovi a bývalému speciálnímu prokurátorovi Dušanu Kováčikovi.

Psychiatrička Danica Caisová uvedla, že k sebevraždě mohly Böhma vést výčitky svědomí či strach z možné pomsty. „Udavač s něčím takovým musí jednoduše počítat. Pomstychtivost je silná motivace a v člověku přetrvává. Historie zná případy, že odsouzený se dostal na svobodu po mnoha desítkách let a pomstil se tomu, kdo ho dostal za mříže, popřípadě jeho rodině,“ uvedla pro Plus Jeden Deň, který uvádí, že k sebevraždě Böhmovi mohl i někdo vyhrožovat!

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry: 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Děti a mladiství se mohou obrátit na Linku bezpečí: 116 111. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

VIDEO: Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu.

Video  Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu.  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání