Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie na Trutnovsku. Uprchlí koně způsobili několik nehod, sami zemřeli

Autor: DH - 
16. února 2021
14:52

V úterý ráno došlo na silnici I/14 vedoucí z Vrchlabí do Trutnova u obce Lánov celkem ke třem dopravním nehodám. Všechny způsobili koně, kteří uprchli svému majiteli. Zvířata bohužel nepřežila střety s automobily, jejich šoféři zranění nebyli.  

Předběžná škoda je více než 210.000 korun. Majiteli koní hrozí pokuta, řekla mluvčí krajské policie Iva Kormošová.

Nehody se podle mluvčí staly v rozmezí asi 20 minut. Zvířata nejprve vběhla do cesty autobusu, který jednoho koně přejel. Zezadu do autobusu narazilo osobní auto, jehož řidič nestihl zareagovat. Přeživší kůň pokračoval dál a v protisměru se střetl s osobním vozidlem, nakonec skončil pod koly dalšího autobusu. „Nikdo ze zúčastněných osob nehody nebyl zraněn, poník a americký klusák střet nepřežili,“ uvedla Kormošová.

Než se zvířata podařilo vyprostit a nehody zaevidovat, provoz na silnici byl téměř 4,5 hodiny řízen kyvadlově. Předběžná škoda na vozidlech je více než 110.000 korun, na uhynulých zvířatech 100.000 korun. Řidič osobního auta, který zezadu narazil do autobusu, za přestupek nedodržení bezpečné vzdálenosti dostal pokutu.

„Pokuta hrozí i majiteli koní, protože jeho povinností je zvířata řádně zabezpečit a zabránit jejich pobíhání po komunikaci,“ uvedla Kormošová.

doktormediciny ( 17. února 2021 18:08 )

Zkratik,pozor...U skody 100 byla brzdna draha pro rychlosti 60 km*/ hod 25 metru./Na namoklem asfaltu/-V dane kausdaln i souvislosti bych si prisadil, ze autobus na 10 metrech nez abrzdi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání