Názory od ledu: Tipy na krále střelců. A jak se Přerov vyrovná s odchodem Hrabala?

Foto: Kateřina Kundertová

16. února 2021, 20:22

Pavel Mandát

Je tu další díl rubriky Názory od ledu. Tentokrát jsme se prvoligových manažerů zeptali na to, kdo podle nich letos získá korunu krále střelců Chance ligy a jak se na Přerovu podepíše odchod Josefa Hrabala, který byl letos jeho nejlepším bekem.

Na otázky k sezoně Chance ligy odpovídají: Bedřich Ščerban (bývalý vynikající obránce a nynější jednatel HC Dukla Jihlava), Jan Čaloun (olympijský vítěz z Nagana, v současnosti sportovní jednatel HC Slovan Ústí nad Labem), Daniel Tobola (jednatel VHK ROBE Vsetín), Marek Hedbávný (šéfredaktor hokej.cz s dlouhodobou specializací na Chance ligu) a Patrik Rimmel (dlouholetý manažer Havířova, dnes manažer Vítkovic).

Kdo se stane nejlepším střelcem Chance ligy?

Jan Čaloun: „Je to těžká otázka, adeptů je víc. Teď vede Bittner před Mrázkem, Miškářem a Šafránkem, z téhle čtveřice to může vyhrát kdokoliv. Bude záležet na aktuální formě a na tom, jaký budou mít jednotlivý hráči ice time – zejména na přesilovkách. V těch padá nejvíc branek. Kdybych si měl tipnout, tak asi řeknu Bittnera, ale jen proto, že teď má minimální náskok."

Bedřich Ščerban: „To je těžká otázka, myslím, že to rozhodnou jeden nebo dva góly ve prospěch někoho, ale asi bych si teď netroufl tipnout, kdo to nakonec vyhraje. Každopádně klobouk dolů před těmi hráči, že dokázali dát v téhle specifické a zkrácené sezoně tolik branek."

Daniel Tobola: Těžko říct, vyhraje to určitě některý z hráčů, který je teď na prvních místech té tabulky. Tipnul bych si Petra Mrázka z Prostějova. Když se na to podívám, tak jsou tam hráči týmů, které se prosazují a kterým se daří. Až na Davida Šafránka z Kolína, takže ten mě asi překvapil. I když už hrál i extraligu, takže je to kvalitní hokejista."

Patrik Rimmel: „Všechno jsou to kvalitní hráči, teď byla pauza, takže těžko říct, co to s nimi udělá. Mohl by to vyhrát David Šafránek, který už ve Slavii ukazoval, že je výborný střelec. Do toho boje by mohl promluvit ještě i Matěj Beran, ale ten má střídavé starty do Litvínova, takže uvidíme, jestli nastoupí do všech zbylých zápasů."

Marek Hedbávný: „Tipuju, že se na prvním místě udrží Ladislav Bittner. Třebíč sice teď nemá zrovna lehký los, ale Bittner prostě ty góly dává pravidelně. Nestřídá období, kdy třeba pět utkání nedá branku a pak dá pět gólů během dvou zápasů. V tomto je na něj spolehnutí."

Foto: Josef Prášek, hstrebic.cz

Podepíše se na Přerovu odchod nejlepšího obránce týmu Josefa Hrabala?

Jan Čaloun: „Myslím, že Přerov se bude snažit dostat do nejlepší čtyřky, aby nemusel hrát předkolo. V tomhle směru to pro ně do závěrečné části sezony může být ztráta. Na druhou stranu... Jeden hráč tým nedělá, pokud budou pracovat soudržně, tak si myslím, že je to moc nepoznamená, byť Josef Hrabal hrál výborně. Nicméně nevím detaily, proč odešel, takže to nemá cenu nijak komentovat."

Bedřich Ščerban: „Josef Hrabal hrál velmi dobře, musím říct, že jsem ho během sezony docela sledoval. Teď bude záležet na tom, jak je ten tým silný. Zažil jsem obě situace. Když se nám asi dvě sezony dozadu zranil Tomáš Čachotský, měl jsem z toho obavy, ale tým se s tím vypořádal velmi dobře. Zároveň jsem ale taky zažil situaci, kdy se nám nejlepší hráč zranil a my pak horko těžko dávali góly. Takže teď se opravdu ukáže, jak silný tým Přerov má a jestli je to dokáže stmelit, nebo ne."

Daniel Tobola: „Bude to oslabení, to samozřejmě, ale oni to zvládnou. V Přerově mají natolik zkušený trenérský tým, který je dokáže takticky připravit na každý zápas."

Patrik Rimmel: „Oslabení to pro Přerov určitě je, ale předpokládám, že Josef Hrabal měl otevřený kontrakt, který mu umožňoval v případě lepší nabídky odejít. Na druhou stranu se Přerov drží celou sezonu v horních patrech tabulky, i když měli dlouhou dobu velkou marodku v obraně. Teď je přes měsíc zraněný i Kubeš, kterého jsme tam posílali z Vítkovic a který by měl brzy začít hrát. Myslím, že si s tím poradí."

Marek Hedbávný: „Přerov má velmi dobrou obranu i po jeho odchodu. Jiří Krisl, Mikuláš Zbořil a Lukáš Forman jsou nadstandardní beci. Ale samozřejmě odchod Josefa Hrabala je citelný, za mě to byl nejlepší obránce v lize. Stály na něm přerovské přesilovky. Bude důležité, aby se do sestavy co nejdřív vrátil Jakub Kubeš, přes měsíc je na marodce. Každopádně Přerov je tým, jehož hra je založená na systému, na týmovém pojetí. V takovém případě se individuality nahrazují jednodušeji. Ale co si budeme povídat, je to škoda. Jen si představte, kdyby šel Přerov do play off s Ondřejem Kacetlem v bráně a s Josefem Hrabalem v obraně..."

Foto: Alena Zapletalová, hokejprerov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz