Milan Cajs z Tata Bojs: Chystáme orlajn koncert

O tom, jak se s vynucenou pauzou ve své umělecké činnosti vyrovnávají, povyprávěli Janu Krausovi v jeho televizní show členové skupiny Tata Bojs, bubeník a zpěvák Milan Cajs a baskytarista Mardoša. Kultovní hanspaulskou kapelu založili na konci osmdesátých let právě oni dva, ještě coby žáci základní školy.

„První desku nám vydal Olda Šíma z vydavatelství Black Point, což bylo v devadesátém prvním, a to jsme ještě byli děti,“ vzpomíná Milan a potvrzuje, že nyní i oni připravují online vystoupení. „Chystáme orlajn koncert,“ okamžitě přebírá vtipný novotvar Bolka Polívky bubeník z Tata Bojs při představování svých plánů. „Mně se ten výraz moc zalíbil. My jsme samozřejmě také vymýšleli, jak to pozměnit, protože to slovo online je už skoro jako nějaká nadávka. Tak jsme vymysleli onLive, ale to není tak vtipné. Šlo nám především o to, aby zaznělo, že to bude živé hraní. Pokusíme se vykřesat takovou energii, aby se dostala i skrze kamery,“ slibuje a dodává, že i když v tom nevidí budoucnost, je to lepší než vůbec nic.

Krom toho má kapela novou desku – desáté řadové album s názvem Jedna nula. A právě písničky z nové desky by jejich fanoušci slyšeli rádi i naživo. „Doufáme, že v létě už zase něco bude, nějaké živé koncerty,“ doplňuje Mardoša a pak se všichni přítomní umělci zamyslí nad tím, zda se nestane umění a showbyznys sezonní záležitostí od jara do podzimu a na zimu všichni zalezou. Poté vstupuje do debaty Bolek Polívka s dalším převratným návrhem v podobě tzv. guerillového divadla.

 

Foto: TV Prima