Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Orlické hory –⁠ Jeseníky, 200 km. Horolezec Petreček absolvoval třicetihodinový přejezd na běžkách

Doba závodním startům nepřeje, mnozí sportovci si musejí hledat jiné výzvy. Tak jako horolezec Tomáš Petreček, který absolvoval 200 kilometrů dlouhý přejezd z Orlických hor do Jeseníků. To všechno na běžeckých lyžích.

Je nám líto, video expirovalo.
Horolezec Petreček přejel na běžkách z Orlických hor do Jeseníků

Tomáš Petreček má v hlavě horolezecké expedice s parťákem Markem Holečkem či podniky extrémních závodů Adventure Race. V současné době mu ale zbývá jen trénink a příprava. Právě tu se rozhodl zpestřit dlouhým přejezdecm na běžkách.

Na dvě stě kilometrů dlouhou štreku se vydal v Orlických horách, cílem mu byly Jeseníky. "Je to hodně mentální trénink, který potřebuju," vysvětluje Petreček. "I tento noční přejezd byl náročný," dodává.

Přálo mu dobré počasí a skvělé sněhové podmínky, díky nimž mohl absolvovat kompletní přejezd z Dešného v Orlických horách až do jesenické Karlovy Studánky. Cesta mu trvala třicet hodin.

"Krizi jsem měl hlavně v noci, kdy teploty šly pod minus 25 stupňů. To bylo hodně nepříjemné. Ale jsem rád, že se to podařilo. Vždy jde o výzvu, která nějak vznikne a ne vždy se podaří. Tohle vyšlo, takže jsem spokojený," uzavřel Petreček.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články