Lia Kees: Chcete být jedinečná? Pěstujte své odlišnosti

Není pro vás jistě novinkou, že dnešní doba nabízí širokou škálu možností, jak si jednoduše vylepšit zevnějšek. Estetické zákroky jsou navíc rok od roku cenově dostupnější, než byly kdy dřív. Uměle zvětšená prsa, upravené rty a úzké nosánky už tedy nejsou záležitostí vybraných hollywoodských hvězd. Perfektní instagramový svět je plný luxusních prezentací přenádherných žen. Estetické zákroky v kombinaci s filtry dnes mohou pro mnoho lidí představovat ideál krásy.

Někdy v nás mohou takové fotografie, jimiž je zahlcen celý Instagram, vzbuzovat dojem, že je vzhled snad to jediné, na čem záleží. To jediné, čím můžeme zaujmout, oslnit, dosáhnout úspěchu. Ačkoli nevidím důvod, proč nevyužít technologií, které dnešní doba nabízí, a dosáhnout tak vizáže, ve které se budeme cítit krásné, je ale důležité zamyslet se, zda je krása skutečně to jediné, co nás může učinit zajímavými.

Procestovala jsem mnohá místa a měla jsem možnost potkat spousty žen. Žen velmi různých, žen odlišných věkových kategorií, různého zaměstnání i charakteru. V paměti mi však utkvělo jen pár z nich, těch pro mě výjimečných. Těch s osobitým stylem, charakterem, se sálajícím charisma. Byly to ženy plné energie a chuti do života a za sebou měly mnoho zážitků.

Jednu z nich jsem dokonce měla možnost poznat blíž a strávit nějaký čas v její přítomnosti. Měla v sobě přesně ono „něco“. První dojem – její dokonalý zevnějšek, kultivovaný projev a úsměv na tváří – mě přivedl k myšlence: „Ta se ale má. Perfektní život, úžasný manžel, krásná dcera. Téhle ženě starosti a problémy nic neříkají a asi ani nikdy neříkaly.“ Opak byl však pravdou. Po hodinách strávených holčičími rozhovory jsem poznala, co ji doopravdy činí zajímavou a odlišnou – nebyl to pouhý skvělý vzhled či sbírka výstavních kabelek limitovaných edicí od Hermes, nýbrž její zážitky, autentičnost, charakter a jiskra v očích – která nikdy neuhasla, nehledě na okolnosti. Špatná období, kterými si prošla a dokázala z nich vystoupit, zklamání, jež ji za život potkala, její průbojnost a disciplína, se kterými je překonala a které ji dovedly tam, kde je.

Napíchané rty, prodloužené vlasy ani krásné a vysportované tělo z vás do hloubky zajímavou osobu neudělají.

Jsou to zkušenosti, zážitky, všestrannost a mentální práce, kterou na sobě denně odvádíte. Špatná rozhodnutí a následné šrámy, jež nosíte s hrdostí a dokážete je s noblesou podat – to z Vás činí Osobnost. To formuje Vaše charisma, jež pak zaujme nejednoho muže – a to nejen na chvíli, dlouhodobě.

archiv Lia Kees

Žijte proto naplno. Utvářejte si takové životní kapitoly, jež vás učiní doopravdy unikátní.

Riskujte! Život Vás nikdy nepřestane překvapovat, půjdete-li zážitkům naproti.

Osobně Moji cestu se již pokusilo několik lidí zkřížit, pošlapat můj elán, překazit mé plány. Snažili se mi sebrat vítr z plachet, zkazit mi radost ze života. Nikomu se to však nepodařilo a tyto marné pokusy a spatná období, která jsem si díky nim zažila, se staly pouhými kapitolami, součástí příběhů, jež mým prožitkům přidávají na hloubce a dodávají mi odvahu jít dál.

Buďte vždy svá. Nebojte se být odlišná.

Pracujte na sobě, naučte se využívat veškeré dění ve svém životě ve svůj prospěch.

Tvořte si vlastní zajímavá a nevšední dobrodružství!

Nespoléhejte se pouze na prázdnou povrchní krásu. Nadšení z ní rychle vyprchá.

A nikdy, nikdy se nepřestávejte usmívat… 🙂

Autorský text | foto: archiv Lia Kees

Autor: Lia Kees
zavřít reklamu