Zastávky v Duchcově mají někteří cestující plné zuby. Kritizují malý ostrůvek i zastřešení
Vlaková zastávka v Duchcově je častým meritem kritiky. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Duchcov – Vlaková zastávka v Duchcově je častým meritem kritiky. A kritizovaná byla hned po své modernizaci v loňském roce, která si vyžádala investici téměř 2 miliard korun. Naposledy se její nedostatky přetřásaly minulý týden na jednání duchcovských zastupitelů. Jedna z místních obyvatelek poukázala v diskusi na nedostatečnou velikost zastřešení nástupního ostrůvku, pod které se vejde jen malá část cestujících. Ti zbývající v případě deště moknou.

Starosta Zbyněk Šimbera upozornil, že výstavba vlakové zastávky nebyla akcí města. Zdůraznil také, že jde o vlakovou zastávku, a ne o nádraží, jak se někteří mylně domnívají. „V rámci zrychlení dopravy je logické, že se vlak, který se rozjede z Teplic, nemůže zastavovat v Duchcově,“ uvedl Šimbera.

Zastupitelka Jitka Bártová připomněla prohlášení koalice, která Duchcovským slibovala zachování dostatečného množství vlakových spojů. Podle zastupitele Jaroslava Drbohlava je nová vlaková zastávka absolutně nefunkční. „Ráno tam stojí i třicet lidí. To zastřešení je navíc uděláno tak, že se v případě deště nedá sednout na lavičku, není se kam pořádně schovat.“ Drbohlav upozornil také na absenci osvětlení autobusové zastávky u nádraží, kde večer není podle jeho slov vidět ani na jízdní řády.

Železniční zastávka v Duchcově si vysloužila kritiku bezprostředně po dokončení své modernizace. Zjistilo se, že nástupiště je kratší než některé vlakové soupravy. Před rekonstrukcí měřilo 250 metrů, nové nástupiště má ale délku pouhých 120 metrů, přičemž některé vlakové soupravy měří i 150 metrů. Vedení města podalo vloni na podzim stížnost adresovanou Správě železnic a požadovalo dostavbu nástupiště na délku 200 metrů. Správa železnic ale tehdy pochybení odmítla a pohrozila, omezením některých spojů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru