BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav hostí dalšího neoblíbeného soupeře, v pátek přijedou Vítkovice

18. 2. 2021
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Úvodní vzájemný duel se Zlínem ovládli mladoboleslavští hokejisté jasně 7:3, zbývající tři střetnutí jim už nevyšla. Všechna navíc měla velice podobný průběh. Svěřenci trenérů Rulíka a Patery si pokaždé vypracovali výraznou střeleckou převahu, ale s pevnou obranou Beranů a skvělým brankářem si nedokázali poradit. Ve středu vyslali na branku soupeře hned čtyřicet pokusů, ale Daniela Hufa překonali pouze dvakrát, naopak Jan Růžička pustil za svá záda tři puky. Tipsport extraliga má po reprezentační přestávce našlapaný program, zápasy jdou rychle za sebou. Bruslaři odehrají další kolo už v pátek 19. února doma proti Vítkovicím, na které v této sezoně dosud nevyzráli. Přímý přenos můžete opět sledovat prostřednictvím Hokejka TV, úvodní vhazování padne v 16:30.

Vítkovicím se daří i bez zraněného kapitána

Ostravané přijíždí do ŠKOENERGO Arény v dobré formě. Z posledních čtyř utkání vyhráli tři, hned dvakrát udrželi čisté konto a nezvládli pouze derby s třineckými Oceláři. Ve středu Ridera porazila České Budějovice 5:3. Plného bodového zisku se dočkala především díky vydařené druhé třetině, kterou ovládla 4:0. „Dobře jsme otáčeli puky směrem do útoku, beci je dávali z jedné a my byli vepředu produktivní. A to tam bylo ještě několik tyček, mohli jsme dát klidně i osm gólů. Vedli jsme 5:1, ale zbytečnými vyloučeními jsme se dostali z rytmu. Nevím, jestli nás ukolébal náš náskok, těžko říct," zhodnotil výkon útočník Josef Mikyska.

Na dobrých výkonech Vítkovic se podílejí i posily, které dorazily na konci přestupového období. Třeba Vladimír Svačina se vrátil po pěti letech a v dosavadních sedmnácti zápasech zaznamenal solidních pět branek a osm asistencí. „Jsem tady doma. Každému hráči se hraje lépe, když nastupuje za domácí klub, než cestuje. Jsem rád, že to vyšlo. Na konci roku jsem napsal Vláďovi Vůjtkovi (agent hráče – pozn. red.) esemesku, že jestli je šance se vrátit, jdu do toho," řekl třiatřicetiletý útočník. Výměnou za Martina Dočekala získali Ostravané Davida Stacha z Plzně, z maďarského klubu DVTK Jegesmedvék Miškovec přišel Kanaďan Rob Flick.

„Je to centr, což je post, který jsme potřebovali posílit. Díky tomu, že hrál ve Znojmě a na Slovensku na něj máme i reference od trenérů a dodám, že pozitivní," prohlásil sportovní ředitel Roman Šimíček. Od poloviny ledna se navíc Vítkovice konečně mohou opřít také o Zbyňka Irgla. Velezkušený kanonýr do té doby laboroval s vážným zraněním kolene, stoprocentně fit se ale necítí ani teď. „Samozřejmě jsem rád, že jsem na ledě a s klukama. Na druhou stranu, je to spíš o bolesti než o nějakém užívání si hry na ledě. Pokud mám trošku nohu ohnout a zapřít se o ni, tak nefunguje, jak by měla. Bohužel," povzdechl si Irgl.

Jeho návrat všechny v klubu určitě potěšil. Naprosto opačný efekt mělo zranění Romana Poláka, který kvůli svalovým problémům nedohrál lednový duel s Litvínovem. „Je to obrovská ztráta. Roman je nasazován na nejlepší pětky soupeřů, na oslabení. Osobnost v kabině. Takže bude chybět v mnoha aspektech. Ale tak taková už je situace a musí se o to porvat další hráči v kabině. My s tím už nic neuděláme. Je to smůla,“ neskrýval zklamání trenér Miloš Holaň. Ostravané ale podávají dobré výkony i bez svého kapitána. Bruslaře v pátek rozhodně nečeká nic jednoduchého. Přetlačí Vítkovice poprvé v sezoně?

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička – Ševc (C), Allen, Dlapa, Šidlík, Bernad, Fillman – Kotala, Zbořil (A), Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – Szturc, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský

HC Vítkovice Ridera: Svoboda – Galvinš, Gewiese, Pyrochta, Kovář, Koch, Černý, Doudera – Krenželok (C), Hruška (A), Lakatoš – Svačina, Mikyska, Irgl (A) – Mallet, Flick, Kalus – Fridrich, Dej, Schleiss

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 19. 2. 2021 16:30

BK Mladá Boleslav 46. kolo HC Vítkovice Ridera
3. místo, 82 bodů umístění 10. místo, 56 bodů
141:105 skóre 103:123
11:4 (Karlovy Vary) nejvyšší výhra 6:2 (Litvínov)
2:4 (Plzeň, Vítkovice) nejvyšší prohra 0:7 (České Budějovice)
1 utkání bez vstřeleného gólu 5
3 utkání bez inkasovaných gólů 4
13,90 % využití přesilových her 14,86 %
26 góly v přesilových hrách 26
82,42 % ubráněná oslabení 84,97 %
4 góly v oslabeních 3
David Šťastný, 45 bodů nejproduktivnější hráč Dominik Lakatoš, 34 bodů
David Šťastný, 23 branek nejlepší střelec Dominik Lakatoš, 18 branek
David Šťastný, 22 asistencí nejlepší nahrávač Dominik Lakatoš, 16 asistencí
Petr Šidlík, +22 nejlepší hráč v +/- Petr Fridrich, +9
Jan Stránský, Vojtěch Polák
Gabriel Szturc, -1
nejhorší hráč v +/- Lukáš Kovář, -12
Martin Ševc, 92 minut nejtrestanější hráč Patrik Koch, 80 minut
Petr Šidlík, 81 bodů Radegast index Roman Polák, 138 bodů
Jan Růžička 91,56 %
Gašper Krošelj 91,01 %
úspěšnost brankářů Daniel Dolejš 92,14 %
Miroslav Svoboda 90,76 %
Jan Růžička 2,17
Gašper Krošelj 2,45
průměr inkasovaných gólů na zápas Daniel Dolejš 2,45
Miroslav Svoboda 2,75