Společnost Spotify oznamuje rozšíření představenstva

Nová členka představenstva Spotify Technology Mona Sutphen

Nová členka představenstva Spotify Technology Mona Sutphen

Společnost Spotify (NYSE: SPOT) oznámila, že Mona Sutphen se na základě souhlasu akcionářů připojí v dubnu 2021 k jejímu představenstvu. Sutphen je poradkyní v oblasti private equity kapitálu, spoluzakladatelkou/poradkyní několika technologických startupů a během Obamovy vlády byla rovněž vyšší úřednicí Bílého domu.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Přečtěte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210216005146/en/

„Mona vybudovala svou kariéru v soukromém a veřejném sektoru a poskytovala a stále poskytuje poradenství lídrům v oblasti mezinárodní a americké domácí politiky, technologií, makroekonomie, obchodu a lidských práv... a to je jen špička ledovce,“ uvedl Daniel Ek, zakladatel, generální ředitel a předseda představenstva Spotify. „Paní Sutphen přinese představenstvu nový a velmi cenný vhled, který bude zásadní pro následování naší rozvojové strategie dneška, tedy doby, kdy se svět neustále a nevídaně proměňuje.“

„Velmi se těším na svůj vstup do představenstva Spotify,“ sdělila paní Sutphen. „Spotify byla revoluční silou a působivým inovátorem v audio průmyslu, který globálně transformoval způsob, jakým lze k jeho obsahu přistupovat. Jsem nadšená, že se budu moci účastnit dalšího vývoje a rozšiřování této platformy.“

Mona Sutphen je v současné době hlavní poradkyní v chicagské private equity společnosti The Vistria Group, poradkyní v oblasti podnikání a spoluzakladatelkou několika technologických startupů. Dříve působila jako partner ve společnost Macro Advisory Partners (MAP), kde vedla její americkou pobočku a poskytovala poradenství předním globálním podnikům v oblasti rizik a příležitostí v různých odvětvích, včetně regulace technologických platforem, strategií vstupu na trh, politické dynamiky a regulace rizika v USA, Číně a Evropě. Sutphen rovněž dříve působila jako generální ředitelka ve společnosti UBS AG, kde vyvíjela nové nástroje pro vyhodnocování politických rizik ovlivňujících kapitálové trhy.

Za vlády prezidenta Baracka Obamy, resp. v letech 2009 až 2011, působila jako náměstkyně vedoucího Bílého domu pro politiku a prosazovala politiku a regulační agendu administrativy, včetně technologické politiky, a od roku 2013 do roku 2016 působila v prezidentově radě pro zpravodajské služby. Paní Sutphen je nezávislou ředitelkou společnosti Pattern Energy a správcem fondů Putnam Mutual Funds. Také je členkou Rady pro mezinárodní vztahy USA, působí v radách Mezinárodního záchranného výboru a organizaci Human Rights First a je členkou správní rady vysoké školy Mount Holyoke College.

Jmenování je podmíněno souhlasem akcionářů na výroční valné hromadě Spotify, která proběhne 21. dubna 2021.

O Spotify Technology S. A.

S komunitou více než 345 milionů aktivních uživatelů měsíčně a 155 milionů prémiových odběratelů je Spotify nejpopulárnější předplatitelskou službou pro streamování audia na světě. Platforma je přítomna na 93 trzích a obsahuje více než 70 milionů skladeb, včetně 2,2 milionu epizod podcastů, a proměnila způsob, jakým si lidé po celém světě mohou užívat hudbu a podcasty.

Přečtěte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210216005146/en/

Kontakty

Vztahy s investory:

Bryan Goldberg

ir@spotify.com

investors.spotify.com

Vztahy s veřejností:

Dustee Jenkins

press@spotify.com

Zdroj: Spotify Technology S.A.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova USA-hudba-zábava-počítače-internet-Spotify Technology

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
IT, telekomunikace
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.