18. února 2021 • 16:45

Vardy: hrozba pro Slavii hrála v osmé lize. A co další zázračné vzestupy?

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
0
  • Jamie Vardy a další... připomeňte si příběhy dalších fotbalistů, kteří nevypadali na velké hvězdyJamie Vardy a další... připomeňte si příběhy dalších fotbalistů, kteří nevypadali na velké hvězdyFOTO: Koláž iSport.cz

    Není pochyb. Jarmie Vardy je největší hvězda Leicesteru, který se dnes představí na stadionu Slavie v rámci Evropské ligy. Jde také o útočníka s fascinujícím příběhem, co se z fotbalového podhoubí dokázal propracovat mezi úplnou elitu. Podobný vzestup ale zažila i další známá jména... Připomeňte si je v našem přehledu.

  • Jamie VARDY 

    Hrál v osmé nejvyšší soutěži a tréninky nestíhal kvůli náročné práci v továrně na ortézy a dlahy z karbonových vláken. Přes čtvrtou, třetí a druhou ligu se propracoval do Premier League, v níž debutoval v 27 letech. Za Leicester City v nejvyšší soutěži nastřílel 115 gólů během sedmi sezon. Proto bude dnes na Slavii nejsledovanějším mužem na hřišti.

    Útočník Leicesteru Jamie Vardy v utkání proti ChelseaFoto Reuters

  • Tomáš SOUČEK

    Kdysi se mu smáli kvůli kolohnátské postavě, slýchal vtípky, že je dřevák, často se nevešel do sestavy a musel překousnout i hostování v druhé lize za Žižkov, ve Vlašimi ho úplně odmítli (CELÝ PŘÍBĚH ZDE>>>). Dnes je 25letý záložník největší české eso. Zářil ve Slavii, zvítězil v anketě Fotbalista roku a ve West Hamu patří mezi nejlepší defenzivní záložníky v anglické nejvyšší  soutěži.

    Vlastimil Petržela o Součkovi: Samá ruka samá noha. Je to moje srdcovka
    Video se připravuje ...

  • N‘Golo KANTÉ

    Měří jen 168 cm. Hrál třetí ligu za Boulogne, pak druhou za Caen. Ve 24 letech ho koupil Leicester City a Francouz zazářil. Stal se nejlepším defenzivním záložníkem v Anglii a pomohl k titulu "Liškám" i Chelsea.

    Francouzský mistr světa a záložník Chelsea N'Golo Kante pózuje s míčem pro EURO 2021Foto Adidas

  • Didier DROGBA

    Ikona Chelsea (164 gólů), ale málokdo si uvědomuje, že neoslňoval hned. Čtyři roky válčil ve druhé francouzské lize (Le Mans), poté se bil v dresu Guingampu a Marseille. Na Stamford Bridge dorazil v 26 letech.

    Didier Drogba, legenda ChelseaFoto Profimedia.cz

  • Miroslav KLOSE

    Vyučil se tesařem a nějakou dobu se tím i živil. Za Kaiserslautern se prosadil ve 22 letech. Zahrál si na čtyřech světových šampionátech a celkem mu napočítali rekordních 16 branek. „Proč právě Miro? Odpověď hledejte v jeho duši, tam je jeho síla,“ řekl trenér Joachim Löw.

    Legendární útočník Miroslav Klose s ženou a dětmiFoto Profimedia.cz

  • Ian WRIGHT

    Druhý nejlepší střelec v dějinách Arsenalu (185 gólů). Měl však pozvolnější rozjezd. Do 22 let hrál na amatérské úrovni za Greenwich Borough. Pak strávil čtyři roky ve druhé lize v dresu Crystal Palace.

    Ian Wright se stal legendou ArsenaluFoto Profimedia.cz

  • Luca TONI

    Chvíli si vydělával jako barman a automechanik. Hrál třetí ligu (Modena, Fiorenzuola, Lodigiani), pak druhou (Empoli, Treviso, Palermo). Doopravdy prorazil v 27 letech ve Fiorentině. Dál válel v Bayernu, hrál i za Juventus a AS Řím.

    Bývalý útočník Luca Toni v dresu VeronyFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud