Zde může být vaše reklama.

Derby s nováčkem 20. kolo: Sigma hraje doma proti Zbrojovce

20. kolo: Sigma hraje doma proti Zbrojovce

foto: Petr Pelíšek

19. 02. 2021 - 14:00

Až na desáté místo v tabulce FORTUNA:LIGY se po devatenácti odehraných kolech propadli fotbalisté SK Sigma Olomouc. Pozice v horní části pořadí postupně opustili především proto, že se jim nedaří pravidelně vítězit. Z posledních jedenácti kol vyhráli jen jednou. Teď to chtějí změnit, hrají dvakrát doma. Nejprve proti Brnu, o týden později se Zlínem.

Brno dovedl do nejvyšší soutěže trenér Miloslav Machálek, kterého už v průběhu podzimu nahradil Richard Dostálek. Ovšem k nějaké zásadní změně to nevedlo, Zbrojovka se dál trápí na spodku tabulky a moc pravidelně neboduje. „Zbrojovka přeskupila řady, hraje defenzivněji, se třemi obránci. Je to velká změna. V téhle sestavě hráli i na Bohemce nebo doma se Zlínem. Pracují hodně do obrany, kde prostor zahušťují v bloku,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal pro klubový web.

Sigma potřebuje tři body, v posledních týdnech se jí totiž moc nedaří. Z předchozích jedenácti zápasů vyhrála jenom jednou. A z čela tabulky se rázem sesunula do druhé poloviny pořadí. Aby to bylo jinak, potřebuje nyní zvládnout Zbrojovku a pak za další týden doma také Zlín. „Je to všechno o tom, jak přistoupíme k zápasu. Z těchto dvou utkání chceme vytěžit maximum, protože se nahoru chceme dotáhnout,“ podotkl Látal.

V olomoucké sestavě budou vzhledem k zdravotnímu stavu chybět David Houska, Jan Štěrba, Dominik Radič, Milan Kerbr a Jáchym Šíp. Naopak po lehčích zraněních už bez omezení trénují Michal Vepřek a Lukáš Greššák.

Ve Zbrojovce je z SK Sigma na hostování záložník Jiří Texl, v kádru Brna jsou pak další čtyři odchovanci Sigmy – brankář Martin Šustr, stopeři Pavel Dreksa s Janem Hlavicou a útočník Jan Hladík, který je se třemi góly nejlepším střelcem týmu (spolu s Antonínem Ruskem).

Utkání SK Sigma Olomouc versus FC Zbrojovka Brno se hraje v sobotu 20. února od 14.00 (rozhodčí Zbyněk Proske – Jan Paták, Martin Leška).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, Hubník, Poulolo, Zmrzlý - Zahradníček, Daněk, Greššák, Breite, González – Chytil. Trenér Radoslav Látal.
FC Zbrojovka Brno: Floder – Šural, Dreksa, Pernica – Štepanovský, Bariš, Texl, Sedlák, Moravec – Hladík, Růsek. Trenér: Dostálek.

Další články