Rok 2020 ve sneakers světě téměř jasně ukázal, jaké trendy v teniskách aktuálně panují. Řeč je o globální popularitě nestárnoucích modelů i inovativních kolaborací a na podobné vlně se vezou tenisky především první poloviny roku 2021.

Obecně se rok 2021 bude točit okolo všudypřítomného hesla udržitelnost a v tomto globálním trendu se očekávají mnohé inovace. Značky v posledních letech přinášejí na trh udržitelné kolekce, které sice v celkovém součtu rozhodně nedrtí rekordy v prodejnosti, ale zcela spolehlivě plní svůj hlavní účel. Tím je osvěta, že to jde dělat lépe. Dalším velkým tématem, které se v teniskách odrazí, je technologický pokrok, tedy stále kvalitnější výroba i důmyslné vychytávky. 

Tak jaké si letos koupit?

Sacai x Nike Vaporwaffle Dark Iris

Už třetí kalendářní rok v řadě se příznivci nemohou dočkat každého dalšího společného releasu Nike a luxusního japonského brandu Sacai. Silueta Vaporwaffle, která kombinuje prvky retro tenisek Nike Pegasus a novoty na pultech Nike Vaporfly, bude po úspěšné předchozí sezoně vycházet znovu ve dvou barvách a jednou z nich je právě colorway Dark Iris. Výrazná barevnost, která je výsledkem kombinace bílé, oranžových detailů a různých odstínů oranžové, je jen prvním zástupcem velkého počtu opravdu barevných tenisek, které nás v roce 2021 čekají.

Plánované vydání: jaro 2021

Supreme x Nike SB Dunk Low

Obří hype, který opět zažívají Nike tenisky Dunk, znovu podnítil k činům značku Supreme, která během letní sezony přinese celkem čtyři barevné kombinace nízkých Nike SB Dunk. Bílý základ se tentokrát bude kombinovat postupně s černým, hnědým, modrým a světle zeleným tématem, které budou pokaždé doplňovat zlaté detaily v podobě hvězdiček na boku, zlatého loga Nike či kovové přezky Supreme. 

Plánované vydání: jaro/léto 2021

Supreme x Nike Air Jordan 1

Air Jordan je silueta, která se už dlouhá léta pohybuje na výsluní a podle všeho z něj ještě nějakou chvilku nesestoupí. Supreme totiž společně s Dunky vrhly svůj zlatý hvězdný prach také na první model legendárního Michaela Jordana. Kvůli téhle kolekci se opravdu vyplatí mít nastražené uši. 

Plánované vydání: léto 2021

Air Jordan 1 Hyper Royal

A podle mnohých nejelegantnější basketbalové tenisky všech dob ještě jednou. Tentokrát v extra čistém provedení Hyper Royal, které přináší bílý základ v nebesky modrém semiši kombinovaný s šedým Swooshem či podrážkou. 

Plánované vydání: 4. dubna

Adidas Yeezy Boost 350 V2 Ash Pearl

Z modelů vydaných v posledních pěti letech je adidas Yeezy Boost 350 V2 jeden z těch, které pravidelně působí úplně největší poprask. Kanye West i v roce 2021 pokračuje v plnění hesla „Yeezys for all“ a posílá do světa další variantu modelu 350 V2 jménem Ash Pearl. 

Plánované vydání: březen 2021

Adidas Yeezy 451

Na Yeezy už se dnes nikdo nedívá jako na zvláštní boty, a tak je načase další posunutí hranice. Yeezy impérium má v plánu pustit na trh opravdu hodně nevšední model 451, který nejen svým číselným označením potvrzuje v týmu Yeezy opravdu mimozemské zdroje inspirace a rozhodně patří mezi nejočekávanější a nejodvážnější tenisky tohoto roku.

Plánované vydání: únor 2021

Sean Wotherspoon x adidas ZX 8000 Super Earth

Sean Wotherspoon vydává své barevné kolaborace jako na běžícím páse. Po velice úspěšné spolupráci s Nike poznaly jeho rukopis loni jubilejní adidas Superstar. Tentokrát přichází další model Super Earth, který nyní vychází ze sportovní ikony ZX 8000. 

Plánované vydání: 12. března

Adidas Yeezy Boost 700 Sun

Východy a západy slunce jsou ty nejkrásnější okamžiky na naší planetě. Pro mnohé tak mohou být láska na první pohled nové adidas Yeezy Boost 700 v provedení Sun. Tenhle unikátní a zároveň poslední kousek z tohoto výběru vyjde již zanedlouho a k dostání bude exkluzivně ve Footshopu.  

Plánované vydání: 23. ledna

Všechny tenisky najdete mimo jiné tady.