Loučení ragbyové legendy. Trojnásobný nejlepší hráč světa Novozélanďan Carter ukončil kariéru

Trojnásobný nejlepší ragbista světa Dan Carter ukončil krátce před 39. narozeninami kariéru. S Novým Zélandem vyhrál dvakrát světový šampionát v letech 2011 a 2015. Ve 112 reprezentačních zápasech zaznamenal rekordních 1598 bodů.

Auckland (N. Zéland) (Aktualizováno: 10:40 20. 2. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Carter na instagramu uvedl, že už nemá motivaci pokračovat a chce se více věnovat své rodině. „Opouštím sport, který jsem hrál 32 let a který mi pomohl stát se člověkem, jakým dnes jsem. Nemusím nic dokazovat a hledat motivaci, abych se mohl rovnat všem těm mladým klukům,“ napsal.

Zdržela je karanténa a zákaz letů. Ragbisté ze Samoy čekali na návrat tři měsíce, teď jsou znovu v izolaci

Číst článek

Loni v létě se sice domluvil na angažmá s týmem Auckland Blues, ale nakonec za něj ani jednou nenastoupil.

Carter hrál v letech 2003 až 2015 za jiný novozélandský klub Crusaders, s kterým získal tři tituly v soutěž Super Rugby. Po triumfu na mistrovství světa v roce 2015, kde rozhodl finálový zápas s Austrálií 19 body, ukončil reprezentační kariéru a odešel hrát do Francie. Od roku 2018 působil v Japonsku.

Loni po předčasném ukončení japonské ligy kvůli pandemii koronaviru mu vypršela smlouva s Kóbe Steelers a vrátil se domů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme