BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři potřebují zastavit sérii porážek, v cestě jim stojí Olomouc

20. 2. 2021
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Také po pátečním duelu zůstávají Vítkovice jediným týmem, proti kterému mladoboleslavští hokejisté v této sezoně nezískali ani bod. Vše se pro ně přitom vyvíjelo nadějně, o vedoucí trefu se postaral David Bernad. Ve druhé třetině ale svěřenci trenérů Rulíka a Patery inkasovali dva nešťastné, dá se říct až hloupé góly a těsný náskok Ostravanů už ve zbytku zápasu nezvládli smazat. Zaznamenali tak druhou porážku v řadě a zkomplikovali si situaci ve vyrovnaném boji o elitní čtyřku. Zaváhání mohou Bruslaři napravit v neděli 21. února na ledě Olomouce, se kterou naopak v základní části ještě neprohráli. Utkání můžete sledovat na obrazovkách České televize, úvodní vhazování padne v 18:00.

Mora si vyšlápla na pražskou Spartu

Bruslařům stále patří třetí příčka, ovšem situace se začíná zamotávat. Čtvrtý Liberec, která má navíc k dispozici utkání k dobru, je pozadu jen o bod, pátý Hradec Králové o dva. Ztráty se Zlínem a Vítkovicemi, dvěma soupeři ze spodních pater tabulky, přišly v nejméně vhodný okamžik. A mladoboleslavští hokejisté si to moc dobře uvědomují. „Podle mě nám nevyhovuje hra, když musíme soupeře dobývat. Ať je to Zlín, Vítkovice nebo třeba Olomouc. Proti těmto týmům se nám hraje hrozně těžko. Vozíme všechno na střed, nevíme, jak si s tím poradit," přiznal jediný páteční střelec z řad domácích David Bernad.

Trenér Radim Rulík hovořil o tom, že Ostravané vytěžili ve ŠKOENERGO Aréně z minima úplné maximum. Obránce Petr Šidlík v rozhovoru pro klubový web zmínil, že Bruslaři nedokázali proti moravským soupeřům přepnout do play-off módu. Přesně to se naopak povedlo Olomouci. Hanáci předvedli v šestačtyřicátém kole poctivý týmový výkon a zaskočili rozjetou Spartu, která nebodovala po sedmnácti zápasech a poprvé od října roku 2019 nevstřelila ani gól. „Dobrou obrannou hrou jsme domácím nedovolili skórovat. Velké absolutorium zaslouží celý tým v čele s brankářem, který chytil dvaatřicet střel. Všichni hráči makali, šlapali, dřeli a podali výborný výkon, za nějž je musím pochválit,“ byl s výsledkem 3:0 maximálně spokojen trenér Zdeněk Moták.

Na přelomu ledna a února sbírala Mora jednu porážku za druhou, ovšem skalp Pražanů, kteří přišli o první místo v tabulce, pro ni představoval třetí vítězství z posledních čtyř utkání. Olomouc se v této sezoně pohybuje níže, než byla zvyklá z předchozích ročníků. Zdá se, že účast ve vyřazovacích bojích jí ale ani tentokrát neunikne. Hanáci se sedm kol před koncem základní části drží na dvanácté příčce, která jako poslední zajišťuje postup do play-off. A jejich nejbližší pronásledovatel, zlínští Berani, má hned o třináct bodů méně.

„Věřím, že dvanáctku už nepustíme. Zároveň doufáme, že se posuneme ještě výše. Jedenácté místo by nemuselo být nereálné,“ věří teprve osmnáctiletý útočník Tobiáš Handl, který se na překvapení v O2 aréně podílel gólem. A má pravdu, na jedenáctý Litvínov ztrácí Mora pouze dva body. Doufejme, že v neděli ale vyjde naprázdno. Bilance vzájemných střetnutí hovoří jasně pro Mladou Boleslav, která v této sezoně neztratila s Olomoucí ani bod. Na Hané po zodpovědném výkonu zvítězila 3:0, v domácím prostředí uspěla hladce 6:1 a 4:2. Proti Moře se zatím daří nejproduktivnějšímu hráči Bruslařů, David Šťastný posbíral ve třech utkáních jednu branku a šest asistencí. Prosadí se i tentokrát?

Sestavy z posledního utkání

HC Olomouc: Konrád – Rutar, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík (C), Valenta, Švrček – Bambula, Knotek, Káňa – Kunc, Nahodil, Klimek – Handl, Strapáč, Ostřížek – Olesz, Kolouch, Burian – Gřeš

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Ševc (C), Allen, Dlapa, Šidlík, Bernad, Fillman – Kotala, Zbořil (A), Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský

Statistiky

Zimní stadión Olomouc | 21. 2. 2021 18:00 (ČT)

HC Olomouc 47. kolo BK Mladá Boleslav
12. místo, 52 bodů umístění 3. místo, 82 bodů
93:131 skóre 142:107
6:3 (Třinec) nejvyšší výhra 11:4 (Karlovy Vary)
1:7 Sparta) nejvyšší prohra 2:4 (Plzeň, Vítkovice)
4 utkání bez vstřeleného gólu 1
2 utkání bez inkasovaných gólů 3
11,17 % využití přesilových her 13,76 %
20 góly v přesilových hrách 26
84,97 % ubráněná oslabení 82,80 %
2 góly v oslabeních 4
Jan Káňa, Jan Knotek,
Jiří Ondrušek, 22 bodů
nejproduktivnější hráč David Šťastný, 45 bodů
Jan Káňa, 12 branek nejlepší střelec David Šťastný, 23 branek
Jiří Ondrušek, 14 asistencí nejlepší nahrávač David Šťastný, 22 asistencí
Jiří Ondrušek, +7 nejlepší hráč v +/- Petr Šidlík, +22
Vilém Burian, -18 nejhorší hráč v +/- Jan Stránský, Gabriel Szturc,
Vojtěch Polák, -1
Jan Švrček, 52 minut nejtrestanější hráč Martin Ševc, 94 minut
Jiří Ondrušek, 109 bodů Radegast index Petr Šidlík, 83 bodů
Branislav Konrád 91,84 %
Jan Lukáš 90,02 %
úspěšnost brankářů Jan Růžička 91,56 %
Gašper Krošelj 91,18 %
Branislav Konrád 2,52
Jan Lukáš 3,20
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Růžička 2,17
Gašper Krošelj 2,43