Hokej jako z filmu. NHL má na programu dva zápasy pod širým nebem, u jezera Tahoe představí se i Češi

Kolem mantinelů nebudou sedačky, ale pár borovic a místo kostky nad ledem se budou hokejisté koukat na zasněžené vrcholky hor. NHL má před sebou dva zápasy, které by se měly podobat jednomu slavnému hokejovému filmu. Jen se u jezera Tahoe bude hrát o body do tabulky NHL.

Stateline (USA) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kdybyste dostali za úkol na slepé mapě Spojených států najít Lake Tahoe, správně by bylo zapíchnout prst zhruba doprostřed západního pobřezí, trochu do vnitrozemí na hranice Kalifornie a Nevady.

Nečas se dvěma body podepsal pod výhru Caroliny. Rittich byl i přes prohru první hvězdou Calgary

Číst článek

U jezera, které je zhruba o 300 výškových metrů výš než sněžka a na jehož břehu ještě místy žijí Indiáni, stojí Steve Mayer, který má na starosti postavit kluziště na golfovém hřišti.

„Trvá to přes dva týdny, než všechno připravíme. Normálně se připravujeme na taková utkání rok. Ale teď jsme oznámili venkovní zápasy prosinci a hrát se bude v únoru. Víme, že jsme teď uprostřed pandemie, ale i tak připravíme dvě skvělá utkání.“

A tak se na krátce střiženém trávníku objevily nejprve menší dřevěné desky, na nich pak desítky vzpěr a pak větší desky. Kluziště je tak zhruba půl metru nad trávníkem.

Inspirace filmem

Řidiči vysokozdvižných vozíků pak připravili montérům mantinely, po nocích chodili další s hadicí a připravovali led, jiní specialisté na něj pak namalovali logo letošního Winter Classic.

„Snad nejznámějším hokejovým filmem je Mystery, Aljaška. A my se k tomu přiblížíme, bude to pravý venkovní zápas,“ přirovnává Mayer blížící se zápasy k filmu, ve kterém se nadšenci z malého hokejového města na Aljašce utkali s týmem NHL.

Narozdíl od filmu z roku 1999 se ale bude hrát o body a co také bude jiné, mantinely obsypané lidmi nečekejte.

„Vždycky, když se hrálo venku, bylo to pro fanoušky. Ale letos je tu mít nemůžeme, a tak jsme vymysleli tohle. Chtěli jsme, aby se hrálo venku v kulisách jako ve filmu z Aljašky. A to místo jsme našli,“ říká Mayer.

A tak se mohou na speciální zápas na hřišti obklopeném borovicemi těšit hokejisté Colorada a Las Vegas, kteří hrát budou v sobotu od 21. hodiny. Vedle absentujících Pavla Francouze a Tomáše Noska z těchto týmů ze Západu si hokej u jezera Tahoe nezkusí kvůli zranění ani bostonští David Krejčí a Ondřej Kaše nebo Jakub Voráček z Philadelphie z Východní konference. Utkání pod širým nebem naopak čeká Davida Pastrňáka s Jakubem Zbořilem a na druhé straně možná i Kašeho bratra Davida.

Hráči se těší

Podmínky v pohoří Sierra Nevada, kde se dějiště zápasů pod širým nebem nachází, hokejisté kvitují.

„Je to zábava hrát venku pod širým nebem. Může to být zajímavé, protože tu hraje roli několik faktorů jako silný vítr nebo sluníčko. Na zápas se těším, oba týmy se určitě nevzdají,“ popsal kapitán Colorada Gabriel Landeskog.

Krátkým videem přiblížili své pocity také Alex Tuch a Marc-André Fleury z Vegas. „Pro mě je to první outdoorový zápas, máš pro mě nějaké rady?“ ptá se útočník Tuch. „Teple se obleč, užij si to a bav se,“ shrnuje pro nadcházející netradiční duely NHL brankář Fleury.

NHL pod širým nebem přitahuje pozornost. V roce 2000 soutěž lákala na All-Star utkání tímto spotem, kde se objevil i Jaromír Jágr:

František Kuna, wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme