Lék proti červům u zvířat má skvělé výsledky i proti koronaviru. Na Slovensku už ho nasadili

20.02.2021 15:58

Účinný lék proti koronaviru na obzoru? Zkušenosti s ním mají v Izraeli a dokonce i na Slovensku. Doporučili ho také v USA. Lékařský establishment se na něj příliš netváří; původně byl určen hospodářským zvířatům.

Lék proti červům u zvířat má skvělé výsledky i proti koronaviru. Na Slovensku už ho nasadili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Respirátory FFP2 a KN95

Na Slovensku už tepou koronavirus Ivermektinem. Primářka oddělení anesteziologie a intenzivní medicíny Andrea Letanovská z bratislavského Národního onkologického ústavu řekla, že lék Ivermektin v jejím ústavu pacientům s covidem podávají již čtrnáct dní.

„Není to žádná neověřená novinka. Bezpečnost Ivermektinu je dokázána. Jeho účinnost u covidu se ještě musí potvrdit na velkých studiích, ale v tuto chvíli se to jeví tak, že pacienty zbavuje viru. Musí se však dostat k pacientům včas, když pacienti začínají mít příznaky zápalu plic nebo průdušek a mají vysoké teploty,“ prohlásila lékařka

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí
Léčba tímto medikamentem se šíří po celém světě. Dá se říct, že všude – i v České republice – naráží tato metoda na odpor lékařského establishmentu. Ivermektin je využíván především k léčbě hospodářských zvířat napadených červy. V České republice se u lidí aplikuje jen jako mast proti kožním infekcím nebo vším. Loni v létě se však zjistilo, že má až nečekaně dobré účinky při léčbě vůči koronaviru.

Třeba americký Národní ústav zdraví před několika týdny vydal první klíčové stanovisko, podle nějž vzhledem k tomu, že nejsou dostatečná data pro určení pravidel, nelze vydat doporučení ani pro, ani proti použití Ivermektinu při léčbě covidu. Tento svůj postoj nedávno změnil s tím, že Ivermektin je možné v boji proti covidu použít.

Na Slovensku začal s experimentální léčbou již začátkem ledna profesor Pavol Török a měl s ní údajně velmi příznivé zkušenosti. Tak příznivé, že dokonce přiměl ministerstvo zdravotnictví k tomu, aby vydalo povolení k používání Ivermektinu.

Efekt léku na snížení délky infekce potvrdil nedávno také izraelský vědec a expert na tropická onemocnění Eli Schwartz. V Izraeli byla rovněž dokončena klinická studie léku, které se zúčastnilo sto dobrovolníků s mírným nebo středně těžkým průběhem nemoci, Podle něj se všichni, kteří dostali Ivermektin, zbavili viru během šesti dní. Zásadní bylo podat lék včas, tedy hned po propuknutí nemoci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…