První ligu vede Kladno! Divoké derby pro Přerov, Dukla nadělila Litoměřicím kanára

Foto: Alena Zapletalová, hokejprerov.cz

Chance liga má nového lídra: při zaváhání Vrchlabí se na první místo dostalo Kladno. A jak dopadly všechny sobotní zápasy?

Nová smlouva a první vychytaná nula

V týdnu se Slovanem podepsal novou smlouvu, o víkendu pak Petr Hamalčík ukázal proč. Ústecký brankář byl hlavní postavou souboje s Vrchlabím.

Hamalčík zlikvidoval všech 29 střeleckých pokusů a má první nulu v sezoně. Severočeši stvrdili zisk tří bodů v poslední části, kdy se trefili Aleš Furch a Dominik Sklenář.

Ústí nadále zůstává na poslední postupové pozici do play off. Stadion nedokázal navázat na vítězství proti Benátkám a klesl na čtvrté místo.

HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM – HC STADION VRCHLABÍ 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Severa (Trávníček, Vala), 53. Furch (D. Sklenář, Hamalčík), 59. Sklenář (Vala)
Rozhodčí: Valenta, Hucl – Tvrdík, Sedláček.
Vyloučení: 4:4.
Bez využití.
Střely na branku: 32:29.
Bez diváků.
HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík – J. Drtina, Š. Havránek, Vladimír Brož, Vala, M. Voženílek, Mareš, Jasečko – Trávníček, Vrdlovec, Severa – Tůma, Matějček, O. Bláha – D. Sklenář, Protasenja, Furch – M. Bláha, Costa. Trenér: Mach.
HC Stadion Vrchlabí: Soukup – Linhart, Oliva, Kajínek, Niko, Jirků, Vála, T. Jelínek – Heřman, Urban, Hozák – Machač, Rohlík, Matýs – Chalupa, Chrtek, Mrňa – F. Moník, Herčík, Formánek. Trenér: Baďouček.

K vítězství Kladna přispěl také Jágr

Situace Benátek nad Jizerou se začíná komplikovat: v boji o postup do předkola play off musí počítat s hráčskými ztrátami i těžkým losem.

Rytíři na ledě liberecké farmy dominovali, o svém vítězství rozhodli hned v první třetině. Na výhře 6:3 se gólem a nahrávkou podílel také Jaromír Jágr

Kladno se díky zaváhání Vrchlabí posunulo na první příčku, Středočeši padli potřetí v řadě a na první dvanáctku jim chybí čtyři body.

HC BENÁTKY NAD JIZEROU – RYTÍŘI KLADNO 3:6 (0:3, 1:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 23. Jiruš (Štibingr, Jansa), 43. Daniel Svoboda I (Jansa), 54. Štibingr (A. Dlouhý) – 3. Jágr (Machala), 11. Frye (Mikliš, Jágr), 13. Bílek (Filip, Hajný), 27. Račuk (Marosz), 37. Marosz (Mikliš, Štochl), 40. Mikliš (Machala, Plekanec)
Rozhodčí: Bejček, Petružálek – Kreuzer, Polonyi.
Vyloučení: 3:4.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 20:25.
Bez diváků.
HC Benátky nad Jizerou: Král (41. Žajdlík) – Štibingr, Šedivý, Kunst, Böhm, Kovář, Aubrecht, Cibulka – Pabiška, Čederle, Jiruš – Daniel Svoboda I, Jansa, A. Dlouhý – Šafařovský, Měchura, Wiencek – Putz, Strnad, Gajda. Trenér: Jiruš.
Rytíři Kladno: Brízgala – Mikliš, Frye, Suchánek, Ticháček, Snuggerud, Zajíc, Štochl – Jágr, Plekanec, Machala – Račuk, Marosz, Guman – Melka, Kubík, Hlava – Bílek, Filip, Hajný. Trenér: Čermák.

Havířovská otočka přinesla dva body

Oběma týmům šlo o hodně: zatímco Poruba bojuje o přímý postup do play off, havířovští hokejisté by si rádi zahráli alespoň předkolo. 

Na ledě AZetu se hrálo velmi vyrovnaně, v centru dění dlouho byli maskovaní muži. Až v prodloužení havířovský obrat dokonal Jakub Mrva.

Domácí zvítězili teprve počtvrté od začátku roku a oplatili Ostravanům čtrnáct dní starou prohru 5:6.

AZ HEIMSTADEN HAVÍŘOV – HC RT TORAX PORUBA 2011 2:1 po prodloužení (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 32. O. Procházka, 64. Mrva (Rašner, O. Procházka) – 29. Korkiakoski (Jáchym, Szathmáry)
Rozhodčí: Dědek, Šudoma – V. Hanzlík, Měkýš.
Vyloučení: 4:4, navíc 20 minut Voráček (Poruba).
Bez využití.
Střely na branku: 32:37.
Bez diváků.
AZ Heimstaden Havířov: Stezka – Chroboček, Rašner, Kachyňa, Bořuta, Mrowiec, R. Havel, Kočí – Rudovský, Prokeš, R. Szturc – Doktor, F. Seman, O. Procházka – Mrva, Maruna, Cihlář – Petriska, Kořenek, Becher. Trenér: Režnar.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Slavík, T. Voráček, Kozák, Urbanec, Žovinec, Szathmáry – Kanko, Klíma, Špaček – Stloukal, T. Jáchym, Korkiakoski – Sikora, Hudeček, Pořízek – Endál, Raška I, Žolobov – Häring. Trenér: Výborný.

Bílé hvězdy utnuly sérii porážek

Třebíč zažívá povedenou sezonu, před utkáním proti Šumperku však za sebou táhla čtyřzápasovou šňůru porážek. 

Na jejím ukončení se výrazně podepsala první útočná formace Horácké Slavie, nejlepší střelec ligy Ladislav Bittner zaznamenal bilanci 2+1. 

Pro celek z Vysočiny jde o velmi důležité tři body, těsně před koncem základní části stále může šilhat po první čtyřce. Draci se dál trápí, venku dosud slavili jen dvakrát.

SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ – DRACI PARS ŠUMPERK 2011 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Hrubec (Vodička, Beránek), 21. Šťovíček (L. Chalupa, Psota), 27. Nedbal (Vodný, Bittner), 35. Bittner (Psota, Šťovíček), 46. Bittner (Šťovíček, Michálek) – 10. Baláž (Záruba)
Rozhodčí: Koziol, Caha – Polák, Otáhal.
Vyloučení: 2:6.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 44:22.
Bez diváků.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Nedbal, Vodička, Furch, L. Chalupa, Vodný, Tejnor – Psota, Bittner, Šťovíček – Hrubec, Nedvídek, P. Beránek – Š. Kratochvil, Brabenec, Malý – Oščádal, Michálek, Křehlík – Vedral. Trenér: Barvíř.
DRACI PARS Šumperk: Altrichter (35. Peksa) – Machů, Kabelka, Ševčík, Záruba, Dosek, Volráb – Danielčák, Baláž, Krejčiřík – Bernovský, Milfait, Jaroš – P. Kratochvíl, Tadeáš Král, Altrichter – Blaško, J. Kučera, Horký – Kaplan. Trenér: Sobotka.

Baník hladce přemohl nováčka

V uplynulých týdnech se jim příliš nedařilo, poslední dvě bitvy ale hráči Sokolova zvládli na jedničku. Po středeční nadílce Kadani tentokrát s přehledem porazili Kolín. 

Za Baník se prosadili čtyři různí střelci, po dvou bodech nasbírali Michal Gut a David Tůma. Na druhé straně až v závěru korigoval skóre David Šafránek.

Pro Kozly je to nepříjemnost, rozestup mezi nimi a dvanáctým Slovanem se zvýšil na sedm bodů. A do konce základní části zbývá už jen pět klání.

HC BANÍK SOKOLOV – SC KOLÍN 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 16. Kadeřávek (Gut), 31. D. Tůma (Gut, Rohan), 43. Vracovský (D. Tůma, J. Pohl), 52. Šik (Hašek, Prymula) – 57. Šafránek (Král, Husa)
Rozhodčí: Zubzanda, Micka – Belko, Flegl.
Vyloučení: 5:4.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 33:26.
Bez diváků.
HC Baník Sokolov: Neužil – Poizl, J. Pohl, Klejna, Kadeřávek, D. Zeman, Přindiš, Chvátal – D. Tůma, Gut, T. Rohan – Prymula, Hašek, Šik – Kropáček, Vrána, Vracovský – Křemen, Rymon, A. Rulík. Trenér: Hamara.
SC Kolín: Sejpal (52. Martínek) – Husa, Kukla, Blaha, Pýcha, Zdeněk, Muška – Jankovský, Šafránek, Z. Král – L. Krejčík, J. Veselý, Petržilka – Zumr, Semirád, Síla – R. Martínek, Štohanzl, Mašín – Kozák. Trenér: Martínek.

Klímův impuls na Trhače nezabral

Pořádné dusno bylo po středečním debaklu v Kadani. Generální manažer klubu Petr Klíma dokonce zrušil veškerou týmovou přípravu, hráči se tak znovu sešli až v sobotu. 

A Slavii byli důstojným sokem, jenže na body to zase nestačilo. Vedení na hostující stranu strhli Tomáš Pšenička a Petr Kafka, Pražané už si pak těsný náskok pohlídali.

Mužstvo z hlavního města vyhrálo podruhé za sebou. Severočeši jsou beznadějně poslední, doženou ještě Šumperk?

SK TRHAČI KADAŃ – HC SLAVIA PRAHA 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Bačo – 9. Pšenička (Sedlák, Šteiner), 32. Kafka (Vampola, Sedlák)
Rozhodčí: Grech, Zavřel – Podrazil Dědek.
Vyloučení: 2:5.
Bez využití.
Střely na branku: 25:39.
Bez diváků.
SK Trhači Kadaň: R. Běhula – Havlín, Seemann, Kottek, Trefný, Delmarche, T. Běhula, Horáček – T. Koblížek, J. Svoboda, Houška – Adámek, Morong, M. Zabloudil – Hradecký, Homer, Veselý – Matyáš Svoboda, Bačo. Trenér: Jeřábek a Rosol.
HC Slavia Praha: Michajlov – Barák, Sedlák, Jeřábek, Buchta, D. Krejčí, J. Novák, J. Říha – Kafka, Vampola, Kuťák – M. Ondráček, Poletín, Kružík – Šmerha, Vlček, Jaroslav Bednář – Pšenička, Šteiner, Jaroslav Brož. Trenér: Říha mladší.

Rysi mají cenný skalp Vsetína

Zajímavou podívanou nabídl souboj Frýdku-Místku a Vsetína. Nejdřív byli ve vedení hosté, pak zase domácí, pak se hrálo smírně. 

Tři body nakonec bere třinecká farma, a to i díky dvěma využitým přesilovým hrám. Vítězný gól zařídil ve 48. minutě Štěpán Macháček.

Pro Frýdek je to ale slabá náplast, postup do play off už je spíš utopií. Valaši končí jako poražení podruhé z posledních osmi zápasů a v tabulce jsou devátí.

HC FRÝDEK-MÍSTEK – VHK ROBE VSETÍN 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 12. Klimša (D. Kindl), 40. D. Kindl (Repe, Martynek), 48. Macháček (Haman, Peterek) – 6. R. Vlach (Babka, Ondračka), 48. L. Bednář (R. Vlach, Půček)
Rozhodčí: Čech, Skopal – Bartek, Hranoš.
Vyloučení: 3:4.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 34:41.
Bez diváků.
HC Frýdek-Místek: Suchánek – Haman, Hrachovský, Husák, J. Adámek, Z. Malík, Repe, J. Michálek – R. Veselý, Mikulík, Šedivý – Martynek, D. Kindl, Klimša – Macháček, Peterek, Tomi – Stuchlík, Przybyla, Ramik. Trenér: Trličík.
VHK ROBE Vsetín: Gába – Ondračka, Smetana, Hryciow, Bartko, Kudělka, Štach, J. Jenáček – Březina, Pechanec, Gorčík – Babka, R. Vlach, Klímek – Půček, Šilhavý, Vítek – L. Bednář, A. Zeman, Berger. Trenér: Stantien.

Dramatické derby s vítězným konecem pro Zubry

Zápasy Přerova s Prostějovem bývají pořádně vypjaté, jinak tomu nebylo ani v tomto případě.

Fanoušci sice na stadion nemohou, to však v sobotu nezabránilo incidentu s řidičem soupeřova autobusu. Naštěstí se utkání dohrálo...

Zpátky k hokeji. Domácí Jestřábi nezachytili začátek duelu a ve 23. minutě prohrávali už 0:4. Následně sice rozjeli stíhací jízdu, hostující náskok ale nesmazali. 

Přerov tak je aktuálně nejbližším pronásledovatelem vedoucího Kladna, na druhé příčce má pouze o bod méně. Prostějov derby s rivalem nezvládl podruhé za sebou.

LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV – HC ZUBR PŘEROV 3:5 (0:3, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Žálčík (Chlán, M. Novák), 30. Drtil, 38. Mrázek (Bartoš, Drtil) – 9. Dostálek (Pšurný, Krisl), 17. Číp (Svoboda), 20. Svoboda (Zbořil, Hejcman), 23. Svozil (Ryšavý, Goiš), 42. Süss (Mlčák)
Rozhodčí: Pilný, Doležal – Novák, Blažek.
Vyloučení: 5:6.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 41:29.
Bez diváků.
LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (21. Wolf) – Matyáš, Hrdinka, Drtil, Piegl, Staněk, P. Krejčí, Kellner – Mrázek, Bartoš, Gago – Žálčík, T. Kaut, M. Novák – Ouřada, Chlán, Vachutka – Podlaha, Motloch, T. Jandus. Trenér: Šejba.
HC ZUBR Přerov: Petrásek – Forman, Dluhoš, Zbořil, Krisl, Svozil, Mlčák – T. Doležal, Pšurný, Dostálek – Svoboda, Hejcman, Číp – Matěj Svoboda, F. Dvořák, Süss – Goiš, Macuh, Ryšavý – Indrák. Trenér: Kočara.

Litoměřice na ledě Dukly vyfasovaly šestku

Jihlava potřebovala po třech nezdarech v řadě zabrat a proti mladému litoměřickému týmu se jí to povedlo. 

Domácí odstup postupně narůstal, brankáři Stadionu lovili kotouč ze sítě dohromady šestkrát. Dvakrát skóroval veterán Josef Skořepa, první branku dal dokonce v oslabení. 

Pro Duklu je velmi důležité, že udržela kontakt s Kladnem a Přerovem. Litoměřice naopak přišly o dlouhou sérii šesti vítězství. 

HC DUKLA JIHLAVA – HC STADION LITOMĚŘICE 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. T. Havránek (Vítězslav Brož, Strejček), 20. D. Kolář (Havránek), 21. Strejček (Fronk), 34. M. Zadražil (T. Harkabus, Illéš), 54. Skořepa (Čachotský), 56. Skořepa (Čachotský)
Rozhodčí: Barek, Marek – Zídek, Bohuněk.
Vyloučení: 9:6.
Využití: 1:0.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 34:30.
Bez diváků.
HC Dukla Jihlava: Žukov – D. Kolář, Mareš, Dundáček, T. Černý, Bilčík, Strejček, Eliáš – T. Harkabus, M. Zadražil, Illéš – Jiránek, Fronk, Cachnín – Čachotský, Skořepa, Pekr – T. Havránek, Lichanec, Vítězslav Brož. Trenér: Ujčík.
HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (34. Beran) – Marcel, Baláž, Výtisk, J. Holý, Kremláček, Jebavý, Tomek – T. Svoboda, Válek, M. Kadlec – M. Beran, Miškář, Procházka – Konečný, Urban, P. Svoboda – Pajer, Šapovaliv, Jánský. Trenér: Bruk.

Tabulka Chance ligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Rytíři Kladno 29 16 3 5 5 104:75 59
2. HC ZUBR Přerov 30 14 7 2 7 101:76 58
3. HC Dukla Jihlava 29 14 5 4 6 107:69 56
4. HC Stadion Vrchlabí 29 17 2 1 9 105:68 56
5. SK Horácká Slavia Třebíč 29 16 1 4 8 90:73 54
6. HC RT TORAX Poruba 2011 29 15 2 3 9 93:71 52
7. LHK Jestřábi Prostějov 29 13 3 2 11 109:88 47
8. HC Stadion Litoměřice 29 12 4 3 10 103:97 47
9. VHK ROBE Vsetín 29 13 3 2 11 78:76 47
10. HC Slavia Praha

30

12 3 4 11 88:86 46
11. HC Baník Sokolov 28 12 3 2 11 110:91 44
12. HC Slovan Ústí nad Labem 29 10 4 4 11 78:87 42
13. HC Benátky nad Jizerou 29 10 2 4 13 80:94 38
14. AZ Heimstaden Havířov 29 9 2 4 14 78:80 35
15. SC Kolín 29 10 2 1 16 82:110 35
16. HC Frýdek-Místek 29 10 1 1 17 78:99 36
17. DRACI PARS Šumperk 30 5 1 4 20 75:131 21
18. SK Trhači Kadaň 29 4 2 0 23 68:156 16

Další program Chance ligy 

Středa 24. února:
16:00 HC ZUBR Přerov – HC Benátky nad Jizerou (29. kolo)
16:00 HC Stadion Vrchlabí – SK Trhači Kadaň (29. kolo)
17:00 AZ Heimstaden Havířov – HC Frýdek-Místek (29. kolo)
17:30 HC Stadion Litoměřice – HC Slavia Praha (10. kolo)
17:30 HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč (16. kolo)
17:30 VHK ROBE Vsetín – LHK Jestřábi Prostějov (29. kolo)
18:00 SC Kolín – HC RT TORAX Poruba 2011 (29. kolo)
18:00 Rytíři Kladno – HC Slovan Ústí nad Labem (29. kolo)
18:00 DRACI PARS Šumperk – HC Baník Sokolov (29. kolo)

Čtvrtek 25. února – dohrávka 24. kola:
17:00 HC Frýdek-Místek – HC Baník Sokolov

Sobota 27. února – 31. kolo:
16:00 HC Slovan Ústí nad Labem – HC ZUBR Přerov
16:00 HC Benátky nad Jizerou – VHK ROBE Vsetín
17:00 HC Frýdek-Místek – HC Stadion Litoměřice
17:00 LKH Jestřábi Prostějov – AZ Heimstaden Havířov
17:00 SK Trhači Kadaň – Rytíři Kladno
17:00 HC Baník Sokolov – HC Stadion Vrchlabí
17:00 DRACI PARS Šumperk – SC Kolín
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – HC Slavia Praha
17:30 HC Dukla Jihlava – HC RT TORAX Poruba 2011

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz