Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Miss s těžkým osudem: Krásná Zuzana Jandová ve špičkové formě našla novou lásku

Miss Zuzana Jandová našla novou lásku
Zdroj: Archiv Zuzana Jandová / Koláž eXtra.cz
+ Další 2 fotografie
DELFÍN
Jedna z nejkrásnějších českých modelek Zuzana Jandová (33) našla po rozchodu s Tomášem Fajou novou lásku – delfíní samici jménem Honey. Se zpěvačkou Olgou Lounovou si Miss České republiky 2008 užívala plavání s delfíny v zahraničí.

"Když jsem se od své kamarádky Olgy Lounové dozvěděla, že mě chce vzít s sebou na plavání s delfíny, na chvíli se mi zastavilo srdce," přiznala půvabná modelka. "Ve vteřině mi proběhlo hlavou: Bože, to je snad sen, ale taky se tam ukázala nějaká trochu obava či strach, jestli to zvířátko u toho netrpí, jestli mu nějak neublížím," přiznala Zuzana Jandová

Trenér delfínů však Zuzanu uklidnil, že delfíni opravdu nijak netrpí. 60 kilo, které modelka váží, ani necítí. O týrání zvířat se tak prý podle odborníka nejedná. Známá modelka přiznala, že se do těhotné delfínice jménem Honey okamžitě zamilovala. "Připadala jsem si, že letím ve vodě nebo tak trochu jako mořská panna," svěřila se Zuzana se svým překrásným zážitkem.

Delfíni se hojně užívají v terapii. "Tak jako každé zvíře dokáží i delfíni vycítit lidský strach a stres," řekl pro eXtra.cz delfinoterapeut Oldřich Bureš.

Pro koho je terapie vhodná

Terapie s delfíny se užívá nejen při autismu, ale také v léčbě psychických poruch a dalších fyzických chorob. "Delfinoterapie je vhodná pro širokou škálu diagnóz jako podpůrná terapie. Delfinoterapie má u klientu pozitivní vliv na motoriku, chuť se socializovat, učení se novým dovednostem. Zjednodušeně mají klienti po delfinoterapii větší chuť do života a chtějí víc poznávat svět kolem. Mam klienty s autismem přes ADHD, po posttraumaticky stresový syndrom (PTSS) či syndrom vyhoření," vysvětlil Bureš.

Po jak dlouhé době jsou vidět výsledky? "Vždy záleží na diagnóze klienta, ale všeobecně mohu říct, že první změny mohou začít i po třetí terapii. U některých klientů se vásledky terapie ukážou až po třech měsících," dodal Bureš.

Bývalá Miss ČR v roce 2016 skončila v Psychiatrické nemocnici Bohnice. Traumatický zážitek z pavilonu 27 modelku poznamenal na dlouhé měsíce a dle svých slov se musela učit mít se ráda. Po psychickém zhroucení však už není ani památky, Zuzka je zpátky ve špičkové formě a nyní jen září štěstím. To je důkazem toho, že zvířata opravdu pomáhají.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy