Slovácké divadlo připravuje komedii Perfect Days

Poté co dozkoušeli rockovou operu Jesus Christ Superstar a pohádkovou gangsterku Lichožrouti, pustili se uherskohradišťští divadelníci do další práce. S hostujícím režisérem Mikolášem Tycem začali připravovat novinku Perfect Days.

Tereza Novotná si v komedii zahraje hlavní roli

Tu mohou diváci znát z oblíbeného filmového zpracování režisérky Alice Nellis pod názvem Perfect Days – i ženy mají své dny.

„Budeme hrát situační romantickou komedii. A to s humorem, nadhledem a důrazem na lidskost a detaily,“ řekl na zahajovací zkoušce režisér, který spolupracuje s největšími divadly po celé republice. Do Uherského Hradiště se vrací už podruhé. V roce 2016 na slovácké scéně Mikoláš Tyc inscenoval úspěšný crazy muzikál Hra o pyžama.

„Mám Perfect Days moc rád. Ukrývá v sobě lehkost a schopnost říct – i když se mi děje něco těžkého, není to tragédie. A to je v dnešní době čím dál důležitější,“ vysvětluje Mikoláš Týc.

O čem je hra Perfect Days?

Barbara, kterou si zahraje Tereza Novotná, je úspěšná, známá a krásná žena, která se vypracovala v televizní hvězdu. Má vše, co by si člověk mohl přát, ke štěstí jí však stále něco chybí – dítě. Ale jak k němu přijít, když muže nemá a vlastně ani nechce, a čtyřicítka se nebezpečně blíží?

Dějem pořádně zamíchají Barbařina bláznivá matka Sadie v podání Jaroslavy Tihelkové, nejlepší kamarádka Alice coby Irena Vacková, homosexuální přítel Brendan, kterého ztvární David Vaculík, bývalý manžel Dave Josef Kubáník a krásný mladík Grant – tuto roli přiřkl režisér Pavlovi Šupinovi.

„S panem režisérem Mikolášem Tycem se známe z přebírání role v muzikálu Hra o pyžama, kde ji přede mnou hrály Ažka Kynclová a Kristýnka Daňhelová. Takže jsme se setkali pouhé dva dny, ale na zahajovací zkoušce jsem měla pocit, že se známe mnohem dýl a myslím, že to bude moc fajn spolupráce,“ těší se na novou výzvu Tereza Novotná.

Kostýmy, které budou ctít módu končících 90. let, vytvoří Aneta Grňáková, hudbu Robin Schenk. O scénu se postará Karel Čapek a o dramaturgii Markéta Špetíková. Slováčtí divadelníci využijí předklad Davida Drozda.

Premiéra konverzační komedie Perfect Days je prozatím naplánovaná na polovinu dubna. „Stále věříme, že nám situace dovolí v tu dobu už hrát pro naše diváky. Je však možné, že termín premiéry budeme posouvat. O všem budeme samozřejmě informovat,“ krčí rameny mluvčí divadla Josef Kubáník.

Přijedou na premiéru Chýlková s Kotkem?

Hru Perfect Days skotské autorky Liz Lochheadové v České republice proslavil stejnojmenný film režisérky Alice Nellis z roku 2011 s Ivanou Chýlkovou, Bobem Kleplem a Vojtou Kotkem v hlavních rolích. A je možné, že se tito herci objeví i na slavnostní premiéře ve Slováckém divadle.

„Samozřejmě v tuto chvíli není možné něco slibovat. Ale můžeme diváky ujistit, že své pražské kolegy na naši premiéru pozveme. A šance, že dorazí, určitě je. Vždyť například na premiéru hudební komedie Adéla ještě nevečeřela přijely Květa Fialová s Naďou Konvalinkovou,“ připomíná Josef Kubáník.