Ryan Ding: 5G má před sebou zářivou budoucnost

Ryan Ding, výkonný ředitel a prezident divize Carrier Business Group firmy Huawei

Ryan Ding, výkonný ředitel a prezident divize Carrier Business Group firmy Huawei

Na brífinku firmy Huawei pro online média a analytiky, který se konal před konferencí MWC Šanghaj 2021, měl Ryan Ding, výkonný ředitel a prezident divize Carrier Business Group firmy Huawei, přednášku s názvem „5G má před sebou zářivou budoucnost".

„Rok 2020 byl velice těžký. A i v této těžké době firma Huawei úzce spolupracovala se svými zákazníky," zahájil pan Ding svou prezentaci. V roce 2020 firma Huawei zajišťovala provoz více než 300 sítí ve více než 170 zemích světa a pomohla provozovatelům online služeb minimalizovat dopady pandemie na jejich podnikání. Díky spolupráci s Huawei se poskytovatelům služeb bezdrátové komunikace podařilo získat 22 milionů nových zákazníků v oblasti domácího širokopásmového připojení. Díky tomu tak lidé mají snadný přístup nejen k práci z domova, ale také ke službám, jako je například telemedicína.

Síť 5G se rozvíjela rychleji než jsme očekávali. V 59 zemích světa již běží více než 140 komerčních 5G sítí. Podle Dinga pak více než 50 % z nich vybudovala společnost Huawei. Celý ekosystém také postupně vyzrává. V Číně v roce 2020 bylo více než 68 % prodaných chytrých telefonů s podporou 5G sítí. V současné době je k dispozici více než 200 5G modulů a průmyslových zařízení, které umožňují využívání 5G aplikací v mnoha různých průmyslových oborech.

Huawei pomohla operátorům vybudovat ty nejlepší sítě. Podle zpráv za rok 2020 od třetích stran, jako jsou například organizace IHS, P3, OpenSignal nebo Meqyas, firma Huawei vybudovala všechny nejlepší 5G sítě v Soulu, Amsterdamu, Madridu, Curychu, Hongkongu a Rijádu. Ding zdůraznil, že špičková kvalita sítě je základem podnikatelského úspěchu a že těchto 6 měst je jen třešničkou na dortu a malou ukázkou toho, kam inovace a spolupráce s operátory může vést. Například operátoři, kteří využívají technologie 64T64R AAU firmy Huawei, v kombinaci se špičkovými multianténními algoritmy, dosahují vysoké spektrální účinnosti LG U+ a mají až o 25 % lepší výsledky než konkurenční operátoři. Technologie Blade AAU firmy Huawei dokáže fungovat jak v pásmu Sub3G, tak v pásmu C-Band a umožnila tak firmě Sunrise zkrátit dobu instalace z 24 měsíců na 6 měsíců. Díky tomu byla firma Sunrise jediným operátorem, který ve Švýcarku získal pětihvězdičkové hodnocení.

5G technologie se stává součástí klíčových výrobních procesů v řadě průmyslových oborů. Co se týče masivního nasazování průmyslových aplikací založených na technologii 5G v roce 2021 je pan Ding velkým optimistou.

Dosud 5G aplikace fungují ve více než 20 průmyslových oborech, včetně zpracovatelského a výrobního sektoru, zdravotní péče, vzdělávání nebo logistiky. Na příkladech z Číny, kde se technologie 5G využívá již v řadě průmyslových aplikací, jako jsou těžba uhlí, zpracování oceli nebo výrobní sektor, pan Ding ukazuje přínos 5G technologií, které pomáhají udělat výrobu bezpečnější, chytřejší a hospodárnější. Pan Ding dále dodal: „5G sítě již nejsou určeny jen vyvoleným, ale pomáhají zlepšovat naše životy. Rok 2021 bude prvním rokem masivního nasazení 5G technologií v průmyslových aplikacích. Operátoři budou potřebovat nové možnosti při plánování sítí, jejich instalaci, optimalizaci i provozu tak, aby mohli své sítě přepnout z „nuly na jedničku" a následně rychlost a kvalitu těchto jedničkových sítí nabídnout ostatním. Společnost Huawei bude o těchto tématech diskutovat s představiteli průmyslu na nadcházející konferenci MWC Šanghaj, a to jak on-line, tak off-line. I nadále budeme pokračovat v zavádění inovací a pomáhat našim zákazníkům budovat ty nejlepší 5G sítě, které jim umožní dosáhnout podnikatelských a obchodních úspěchů."

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1440596/1.jpg

KONTAKT: Ling Tao, taoling1@huawei.com

Klíčová slova Čína-komunikace-služby-průmysl-Huawei

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Služby, cestovní ruch
Finance, ekonomika
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.