Nepředvedli jsme dobré výkony, říká Krčmář o biatlonistech na mistrovství světa. Výjimkou je Davidová

Biatlonové mistrovství světa ve slovinské Pokljuce skončilo. Moc radosti ale českému fanouškovi nepřineslo. Kromě zlata Markéty Davidové se ani jednou biatlonisté nedostali v individuálním závodě do elitní desítky. Prezident Českého biatlonu Jiří Hamza některé výkony nazývá přímo velkými propadáky, které nesmí zakrýt zlatá medaile Davidové.

Pokljuka (Slovinsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlato na krku a ruce nad hlavou. Tak si Markéta Davidová užívala bezprostřední chvíle na stupních vítězů

Zlato na krku a ruce nad hlavou. Tak si Markéta Davidová užívala bezprostřední chvíle na stupních vítězů | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

„Že to vyšlo na první místo, je prostě něco neskutečného a takový krásný bonus navíc,“ řekla mistryně světa po závodě Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští biatlonisté se vrací z mistrovství světa se smíšenými pocity. Více si poslechněte v reportáži Davida Nyče

Pro Markétu Davidovou bonus navíc, ale pro celý český biatlon má tenhle úspěch zcela zásadní význam. Před kritiky se může schovat za onen kus zlata, který snad částečně přebije nezdary dalších závodníků.

Nebo snad ne? „Nemyslím si, že jsem úplně kompetentní osoba, ale na druhou stranu pokud po mně chcete hodnocení, nemám problém to říct. Myslím si, že jsme tady nepředvedli dobré výkony. Ostatní sportovci zůstali za očekáváním. Tyhle věci si musíme říkat na rovinu. Samozřejmě je super, že Makula má zlato, ale je to přesně tak. Je za tím velké ale,“ nestřílí tentokrát na terče, ale do vlastních řad Michal Krčmář.

Krčmář zakončil biatlonový šampionát 26. místěm v závodě s hromadným startem, vyhrál Laegreid

Číst článek

Sebekriticky přiznává, že navzdory velkému vítězství Davidové nebyl šampionát v Pokljuce nejúspěšnější. A jestliže sám sebe označil za nekompetentní osobu pro hodnocení výkonů celého týmu, prezident Českého biatlonu Jiří Hamza tyto kompetence rozhodně má.

„Myslím si, že se na to musíme dívat objektivně. Máme některé výsledky úžasné, ale máme také velké propadáky, hlavně ve štafetách. Nemá smysl říkat, že zlatá medaile zakryje nějaké teoretické výsledkové výpadky,“ říká Hamza po světovém šampionátu, který přinesl jeden obrovský úspěch, pár světlých chvil i řadu zklamání.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme