BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři podruhé během pěti dní vyzvou Vítkovice

22. 2. 2021
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Mladoboleslavští hokejisté potvrdili, že Olomouc aktuálně patří k jejich oblíbeným soupeřům, a v pravý čas zabrali. Důležitá výhra se nerodila snadno, rozuzlení přinesla až třetí třetina. Svěřenci trenérů Rulíka a Patery si v ní pomohli dvěma přesilovkovými trefami, na konečných 4:1 upravil David Cienciala. Do statistik se zapsal také David Šťastný, který díky dvěma asistencím překonal klubový rekord Pavola Skalického v počtu získaných bodů během základní části naší nejvyšší hokejové soutěže. Další krok směrem k přímému postupu do čtvrtfinále se Bruslaři pokusí udělat v úterý 23. února, kdy je čeká dohrávka na ledě Vítkovic. Přímý přenos můžete sledovat prostřednictvím Hokejka TV, úvodní buly padne v 16:30.

Vítkovice ladí formu na předkolo

Vítězství na Hané přišlo Bruslařům vhod, stejně jako porážky Liberce, Hradce Králové a Plzně. Bílí Tygři nezvládli domácí utkání s Třincem (0:4), Mountfield podlehl pražské Spartě (1:4) a Západočeši (0:1) nezvládli vyrovnaný duel s brněnskou Kometou. Náskok mladoboleslavských hokejistů na pátou příčku, která jako první nezajišťuje přímý postup do čtvrtfinále, narostl šest kol před koncem základní části na pět bodů. Také desáté Vítkovice mají stále o co hrát. Pokud poskočí na osmé místo, začnou sérii předkola play-off na domácím ledě. Rozhodně se nejedná o nereálný úkol, svěřencům trenéra Miloše Holaně chybí pouhopouhé čtyři body.

Ostravané navíc disponují slušnou formou, vyhráli pět z posledních šesti zápasů. V pátek vyzráli i na Bruslaře, které porazili už potřetí v sezoně. „Byli jsme velice dobře organizovaní jak v útoku, tak v obraně. Výborný výkon odzadu od gólmana přes všechny pětky, což je veliké plus, přitom v nahuštěném programu. A ty body jsou pro nás velice cenné," nechal se slyšet Holaň. Středočeši v zápasech proti jeho týmu zatím nezískali ani bod. Porážka z minulého týdne byla obzvlášť nešťastná, mladoboleslavští hokejisté si oba inkasované góly vstřelili v podstatě sami.

„Vítkovice v tomto zápase vytěžily z minima úplné maximum. Nevím, kolik měli šancí, myslím, že za celý zápas skoro nic. Něco v první třetině na začátku, ale to nedali. Pak dva góly, co jsme dostali, byly absolutně zbytečné My jsme se pak přes tu přehuštěnou obranu těžko dostávali a vyhrál ten šťastnější," povzdechl si trenér Radim Rulík. Ridera dovedla k vítěznému konci také nedělní utkání s Karlovými Vary (5:2), a to především zásluhou první útočné formace. Lukáš Krenželok vstřelil dvě branky, Jan Hruška a Dominik Lakatoš si připsali hned čtyři body.

Posledně jmenovaný prožívá nejlepší sezonu v kariéře. S bilancí dvaceti branek a devatenácti asistencí je nejčastěji bodujícím hráčem Vítkovic, v tabulce ligové produktivity mu patří desátá pozice. „Mám vedle sebe dva obrovsky zkušené hráče, se kterými je parádní spolupráce. Snažím se jim to nekazit. Předkolo play off se blíží, už není čas na chyby. Máme dobře nakročeno k tomu, abychom byli dobře naladěni. Musíme věřit tomu, co děláme, to je základ úspěchu," prohlásil třiadvacetiletý Lakatoš, který se trefil ve všech zápasech této sezony proti Bruslařům.

Sestavy z posledního utkání

HC Vítkovice Ridera: Svoboda – Galvinš, Gewiese, Pyrochta, Kovář, Koch, Černý, Doudera – Krenželok (C), Hruška (A), Lakatoš – Svačina, Mikyska, Irgl (A) – Mallet, Flick, Kalus – Dej, Stach, Schleiss

BK Mladá Boleslav: Krošelj (44. Růžička) – Ševc (C), Allen, Dlapa, Šidlík, Bernad, Fillman, Moravec – Kousal, Najman, Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – Strnad, Bičevskis, Stránský (A) – Flynn, Szturc, Kotala

Statistiky

Ostravar Aréna | 23. 2. 2021 16:30

HC Vítkovice Ridera 7. kolo BK Mladá Boleslav
10. místo, 62 bodů umístění 3. místo, 85 bodů
110:126 skóre 146:108
6:2 (Litvínov) nejvyšší výhra 11:4 (Karlovy Vary)
0:7 (České Budějovice) nejvyšší prohra 2:4 (Plzeň, Vítkovice)
5 utkání bez vstřeleného gólu 1
4 utkání bez inkasovaných gólů 3
14,44 % využití přesilových her 14,51 %
25 góly v přesilových hrách 28
84,77 % ubráněná oslabení 83,16 %
3 góly v oslabeních 4
Dominik Lakatoš, 39 bodů nejproduktivnější hráč David Šťastný, 47 bodů
Dominik Lakatoš, 20 branek nejlepší střelec David Šťastný, 23 branek
Dominik Lakatoš, 19 asistencí nejlepší nahrávač David Šťastný, 24 asistencí
Petr Fridrich, +9 nejlepší hráč v +/- Petr Šidlík, +22
Rastislav Dej, -12 nejhorší hráč v +/- Gabriel Szturc,
Vojtěch Polák, -1
Patrik Koch, 80 minut nejtrestanější hráč Martin Ševc, 94 minut
Roman Polák, 138 bodů Radegast index Petr Šidlík, 85 bodů
Daniel Dolejš 92,14 %
Miroslav Svoboda 91,10 %
úspěšnost brankářů Jan Růžička 91,67 %
Gašper Krošelj 91,28 %
Daniel Dolejš 2,45
Miroslav Svoboda 2,67
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Růžička 2,14
Gašper Krošelj 2,40