Cindy Crawford oslavila 55. narozeniny se stejným šarmem jako ty před dvaceti lety

Cindy Crawford oslavila 55. narozeniny se stejným šarmem jako ty před dvaceti lety
Bývalá americká modelka se nebojí stárnutí a 5 milionů sledujících na Instagramu pravidelně zásobuje fotkami bez filtru a make-upu. A vždy jí to sluší. Matka začínající modelky Kaie Gerber vysílá prostřednictvím svého účtu ženám vzkaz, že základem spokojeného života je přijetí sebe sama.

Inspiruje, motivuje

Ale Cindy dělá mnohem víc. Neskrývá, že za pěkným vzhledem je tvrdá disciplína a neustálá péče o tělo. Její životní styl zahrnuje pravidelné cvičení a jak sama uvádí, z 80 % se také velice zodpovědně stravuje. Ráno začíná proteinovým koktejlem a muffiny ze špaldy, v poledne je to salát a kuře a večer jen ovoce nebo zelenina. Cvičení musí být každodenní a bez výmluv. Cindy sama uvádí, že si uvědomuje, že nebude už nikdy vypadat jako ve třiceti, ale při důsledném dodržování zdravého životního stylu se žena může cítit velice dobře i ve vyšším věku.

Hvězdná kariéra

Crafword patřila k prvním kráskám, které byly označeny jako TOP modelky (spolu s Naomi Campbell, Lindou Evangelistou, Claudií Schiffer, Evou Herzigovou). Cindy se k modelingu dostala ještě na střední škole, když dělala reklamní fotky pro jeden místní obchod v DeKalbu, kde žila. A potom už to šlo přes zájem fotografů, vítězství v soutěžích krásy.

V 80. a 90. letech patřila mezi nejžádanější a nejlépe placené modelky. Zdobila stránky časopisů jako je Vogue, Cosmopolitan a Elle. Nechyběla na významných přehlídkách pro Versace, Chanel nebo Calvina Kleina a vystupovala v mnoha reklamních kampaních například pro Valentina, Revlon a Maybelline. Vydala několik cvičebních videí, moderovala různé akce a měla dokonce vlastní televizní show.

Podnikání

V roce 2000 oficiálně modelingovou kariéru na plný úvazek ukončila. Vytvořila svou řadu kosmetických produktů, nábytku a domácích potřeb. Později se začala objevovat na titulních stranách s dcerou, která zdědila krásu po matce. V roce 2017 se mimořádně zúčastnila módní přehlídky na počest zesnulého Gianni Versace.

Dvě svatby

Když se Cindy v roce 1991 v Las Vegas provdala za Richarda Gerea, mnoho žen jí závidělo, že se jí podařilo ulovit do té doby nepolapitelného šarmantního herce. Manželství jí ale vydrželo pouze čtyři roky. Vyšlo jí až druhé manželství uzavřené tři roky po rozvodu s obchodníkem a bývalým modelem R.  Gerberem.

Gerber byl jedním ze tří zakladatelů nové značky tequily (stejně jako George Clooney a realitní magnát Michael Mendelman), kterou po nečekaném úspěchu prodali za miliardu dolarů.

Cindy se věnuje především charitě, podporuje nemocnici, kde ještě v dětském věku zemřel její bratr na leukemii, dává peníze na lékařské výzkumy.

Především se snaží rozdávat pozitivní energii všem svým fanouškům na sociálních sítích.